CHP, belediye yardımı için kimlik numarası toplayanların peşine düştü


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep teşkilatı üyeleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına yardım yapacağını söyleyip vatandaşların kimlik numaralarını toplayanların peşine düştü. CHP'li Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, belediye yetkililerinin bu uygulamanın kendilerine ait olmadığını öne sürdüğünü ancak tespit ettikleri kişilerin bunun tam aksini söylediğini belirtti. Gaziantep milletvekili adayı Akif Ekici de hiç kimsenin etik olmayan işlere girmemesi gerektiğini ifade etti.

Olayın Beydilli Mahallesi'nde yaşandığını anlatan Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, bazı vatandaşların kimlik numaralarının, Büyükşehir Belediyesi'nin yardım faaliyeti adı altında sisteme kayıt edildiği yönünde şikayet aldıklarını söyledi. Şikayet üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni aradığını ve bu uygulamanın kendilerine ait olup olmadığını sorduğunu kaydeden Kalkan, "Böyle bir uygulamaları olmadığını, olsa kendilerinin mutlaka haberi olacağını söylediler. Bunun üzerine polisle birlikte Beydilli Mahallesi'ne giderek bu uygulamayı yapan kişiler ve vatandaşlarla görüştük. Bana telefonda 'böyle bir uygulama yok' diyen yetkilinin aksine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına bu çalışmayı yaptıklarını söylediler. Sarmer.gantep.bel.tr adresine kendilerine verilen şifrelerle giriş yaptıklarını gördük. Yaka kartlarında da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve özel bir araştırma şirketinin logoları olduğunu gördük. Vatandaşlar da kendilerine evlerinde eksik olan malzemeleri sorduklarını, eksik olan malzemeleri vereceklerini söylediklerini ifade ettiler. Çocuk odası takımından, buzdolabı ve çamaşır makinesine kadar hepsini yazdıklarını söylediler." şeklinde konuştu.

"BELEDİYEDEN AYDINLATICI BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Ülke seçime giderken böyle bir uygulamaya neden ihtiyaç duyulduğunu soran Kalkan, "Acaba birileri bu yolla halkı etkileyip oy avcılığına mı soyunmuştur? Telefonda 'böyle bir uygulama yok' diyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilisi mi yalan söylüyor yoksa bu çalışmayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına yaptıklarını söyleyenler mi? Bu konuda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden hepimizi aydınlatıcı bir açıklama bekliyoruz. Böyle bir uygulamaları yoksa bu çalışmayı kendi adına yapanlar hakkında adli yollara başvuruda bulunmalarını talep ediyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

CHP Gaziantep milletvekili adayı Akif Ekici de konuyla ilgili olarak, "Belediye başkanları bir partiden seçilmiş olabilir ama seçildikten sonra herkesin belediye başkanıdır. Bunun için hiç kimsenin etik olmayan işlere girmemesi gerekir. Ülkemiz bir seçime gidiyor. Bu seçime giderken şehrimizde ve ülkemizde demokratik şekilde, sükunet içinde bir seçim yapılması için herkes üzerine düşeni yapmalı, bunun için gayret göstermeli." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP, belediye yardımı için kimlik numarası toplayanların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER