CHP Grup Başkanvekili Özel: Akan her damla kandan birinci derecede sorumlusunuz


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, çözüm sürecinde istihbarata duyma, askere vurma diyenin kim olduğunu sorarak, "O hendekler CHP döneminde değil, AKP döneminde kazıldı. Gelen her şehitten akan her damla kandan birinci derecede sorumlusunuz. Bunu insanlara unutturamayacaksınız. Bunun hesabını soracaksınız." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanının etmiş olduğu tarafsızlık yeminini bir kenara bıraktığını ve haklı tepkilerine rağmen bugün yine tarafsızlığını bir kenara bıraktığını dile getiren Özel, ana muhalefet partisine, onun liderine, milletvekillerine ağız dolusu hakaretlerde bulunduğunu ifade etti.

"Biz onun tarafsızlığını bozduğu için diktatör bozuntusu demiştik. Bugün diktatör bozuntusunun CHP'ye yönelik saldırılarına karşılık bu basın toplantısını yapıyoruz." diyen Özel, şöyle devam etti: "Şunu soruyoruz: Sizin için namus ve şeref kavramı nedir diye soruyoruz. Tarafsızlık için yemin ederken sizin gözlerinizin içine bakıyorduk. CHP'yi hedef alarak kendi hatalarınızı örtmeye ayıplı durumu yansıtmaya çalıştınız. PYD'nin ne zaman terör örgütü olduğunu sizin açınızdan merak ediyoruz. Siz 2013 Temmuz ayında PYD liderini Türkiye'ye çağırıp MİT'le görüştürürken bunlar terör örgütü değil miydi? Meclis'ten kaldırdığınız kırmızı halıları, milletvekillerine layık görmediğiniz kırmızı halıları Salih Müslim'e layık gören, resmi muhatap kabul eden sizler değil miydiniz? Eğer Salih Müslim terör örgütü lideriyse Türkiye'de bulunduğu, resmi yollarla girip çıktığı sırada niye gözaltına almadınız, yargı karşısına çıkarmadınız? Barzani PYD'ye yardım etsin diye sınırı açan sizin hükümetiniz değil miydi? PYD bir terör örgütüyse AKP ve siz bu terör örgütüne yardım ve yataklık suçunu işlemedeniz mi? Bu soruların hepsinin cevabı evettir. Siz terör örgütünü muhatap alan bir başbakan olarak tarihe geçtiniz. Hiçbir CHP'li vekilin PYD'nin terör örgütü olmadığını söylediği doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanı bununla kamuoyunu yanıltmak ve algı yaratmaya çalışıyor. Algı yaratmaya yönelik iftira dolu gerçeklerden uzak bir ifadedir. CHP ile PYD'yi aynı cümle içinde anarak yaratmaya çalıştığı algı operasyonuna teslim olmayacağız. Amerika'nın PYD ile yaptığı çağrı sonrasında uğradıkları şaşkınlık, acz durumunu örtmek için kimse CHP'ye saldırarak imdat butonu olarak, bir fırlatma kolu olarak algı operasyonu yürütmeye çalışmasın. Valiye geçtiğimiz süreçte görme, istihbarata duyma, askere vurma diyen kimdi. O hendekler CHP döneminde değil AKP döneminde kazıldı. Gelen her şehitten akan her damla kandan birinci derecede sorumlusunuz. Bunu insanlara unutturamayacaksınız. Bunun hesabını soracaksınız."

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun PYD ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine ise Özel, "Sezgin beyin açıklaması cumhurbaşkanı tarafından çarptırılarak bir başka anlama çekilerek kullanılıyor. CHP tam olarak şunu söylüyor PYD hakkında. CHP, PKK'yı terör örgütü olarak görür. PKK ile ilişki içinde olan herkesi de destekçisi olarak görür terör örgütünün. PYD ile bir terör örgütü olmama gibi tanımlama yapması mümkün değildir. Akıldan vicdandan izandan uzak bir sözdür. Cumhurbaşkanı olması bu sözün sahibinin CHP'yi üzer. Cumhurbaşkanı, içinde bulunduğu sıkıntılı durumu bir imdat butonu olarak CHP'ye saldırmakta seçmiştir. Cumhurbaşkanı gün sayacaksa eğer akmasına engel olamadığı şehit kanının anaların göz yaşının aktığı bu halde olduğunu sokağa çıkma yasaklarının kaçıncı gününde olunduğunu saysın." karşılığını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili Özel: Akan her damla kandan birinci... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER