CHP İzmir'den Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına tepki


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepkiler büyüyor. İzmir'de, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği önünde toplanan CHP'liler de kararı protesto etti. Çok sayıda CHP milletvekili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları da Cumhuriyet'e destek verdi.

'CUMHURİYET TÜRKİYE'Sİ İSTİYORUZ'

Konak ilçesi Alsancak semtindeki gazete binasının önünde toplananlar, "Özgür basın susturulamaz, baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attı. Burada konuşan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, "Faşizan düzenin sonuçlarından birini daha karşımızda görmekteyiz. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül arkadaşımızın tutuklanarak cezaevine koyulmaları bizleri, siz basın mensuplarını ve halkımızı gerçekten çok zor durumda bırakmıştır. Tek adam iktidarının sonuçlarının buraya geldiği nettir. Biz CHP olaraktan öncelikle hukuk düzeninin özgürce hareket etmesinden yanayız. Basın yayın organlarının hiçbir yandaş organa bağlanmadan, özgürce her türlü haberi halkla paylaşmasından yanayız. Bizler haberleri, ancak sizlerin kanalıyla televizyon ekranlarından alabilmekteyiz. Basın özgürlüğünü kısıtlamak, hiçbir haklılığı göstermemektedir. Hukukun üstünlüğü, gazetecilik ve basın özgürlüğü denmesinin yegane nedeni budur." dedi.

'BU SÜRECE DUR DEMEK İÇİN CHP OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Bu sürece "dur" denmesi için CHP olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen İl Başkanı Serter, "Özgür basın yayın organlarının yanında olacağız. Havuz medyasının ve buna yandaşlık eden hiçbir organın yanında olmayı düşünmüyoruz. Düzgün ve doğru haberi kim veriyorsa onların yanında olacağız. Kutularda çıkan trilyonların, kollarda tutulan saatlerin hesabının sorulmadığı bu ülkede, halkın haber almasıyla ilgili köşesinde bir anlatım yapan Sayın Can Dündar ve Erdem Gül kardeşimizin tutuklanarak cezaevine koyulmasını inkar ediyoruz. Buradan faşizan düzene ve diktatörlük düzenine 'hayır' diyoruz. Önümüze geçemeyeceksiniz. Biz özgür bir Türkiye istiyoruz. Cumhuriyet Türkiye'si istiyoruz." dedi.

Protestoya CHP İzmir milletvekilleri Aytun Çıray, Ali Yiğit, Atila Sertel, Murat Bakan, Kamil Okyay Sındır, Zeynep Altıok Akatlı ve Aytun Çıray, Özcan Purçu, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Başkan Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gazeteciler ve diğer vatandaşlar katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP İzmir'den Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER