CHP'li Ağbaba: Cumhurbaşkanı resmen anarşizme çağırıyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mahkemeleri ve vatandaşları resmen anarşizme çağırdığını savunarak, "Sen kadı mısın, Cumhurbaşkanı mı? Eğer bugün sessiz kalırsak yarın çocuklarımıza bırakacağımız bir cumhuriyet kalmayabilir." dedi.

Veli Ağbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 Mart 2016 Cumartesi günü Ankara ATO Congresium'da yapacağı 'Büyük Buluşma' çağrısına ilişkin genel merkezde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin hukukun askıya alındığı, keyfi tutuklamalar ve sürgünlerin olağan bir ülke haline getirildiğini dile getiren Malatya Milletvekili Ağbaba, şöyle devam etti: "Tüm bunların sorumlusu tek bir kişi ve onun şahsi arzuları. Bir kişi, tüm kararlara, her şeye
karıştığı, herkesi atadığı, tüm cumhuriyet kurumlarını tehdit ettiği bir diktatörlük düzeni kurdu. Şimdi daha fazlasını istiyor; daha fazla güç, biat, sarayında daha fazla oda istiyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan tüm kurumlara düşman. Onun istediği kararları almayan mahkemelere düşman. Onun istediği kişileri atamaya kurumlara düşman. Gerçekleri yazan gazetecilere düşman, rüşvet almayan gümrük memuru, Facebook'ta kendisini beğenmeyen 13-14 yaşındaki çocuğa düşman. El ele dolaşanlara düşman, beğenmediği yemekleri yapan yemek programlarına düşman. Öpüşme sahnesi olan dizilere düşman. 3 çocuk doğurmayanlara düşman. Sana düşman, bana düşman.

Namusu üzerine bağlılık yemini ettiği anayasaya, TBMM , Bakanlar Kurulu'na, mahkemeler, laik demokratik, hukuk devletine düşman. Çünkü bunlar onun istediği saltanatın önündeki en büyük engeller, ayak bağı olarak görüyor. Daha fazla güçle 'ol' deyince 'olsun' istiyor. Türkiye birden büyüktür."

"Anayasaya karşı gelen bir cumhurbaşkanı çağdaş demokratik bir ülkede olamaz." vurgusu yapan CHP'li Ağbaba, "Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına uymamak bir Cumhurbaşkanı'nın hakkı değildir. Sen kadı mısın, Cumhurbaşkanı mı?" diye sordu.

Veli Ağbaba, "Bu anayasa üzerine yemin eden kişi, bu anayasaya uyumuyorsa vatandaşlardan anayasa uymasını nasıl bekleyeceğiz? Ki Cumhurbaşkanı'nın en büyük görevi anayasaya uymaktır. Devletin başı anayasaya uymama çağrısı yapar mı? Cumhurbaşkanı, mahkemeleri ve vatandaşları resmen anarşizme çağırıyor." izahını yaptı

O TEK BAŞINA BİZ TÜRKİYE'YİZ

'Anayasaya uymayan bir Cumhurbaşkanı'nın olduğu bir ülkede bir başkasından mahkeme kararlarını uymasını nasıl beklersiniz?' sorusunu tekrarlayan Ağbaba, şu çağrıda bulundu: "Bu sorun sadece CHP'nin sorunu değildir. Bu sorum Türkiye'nin problemidir. Türkiye'deki bütün etkin güçler, STK'lar hareket geçmelidir. Eğer bugün sessiz kalırsak yarın çocuklarımıza bırakacağımız bir cumhuriyet kalmayabilir.
Bu tutumdan AKP milletvekilleri başta olmak üzere Başbakan da rahatsız. Tek bir kişi anayasaya, kurumlara, cumhuriyetine karşı geliyor. Buna hep birlikte karşı durmak zorundayız. Anayasa Mahkemesi bizce de doğru olan 'AKP'nin kapatılmaması' kararı aldığı gün meşru idi şimdi mi meşru değil? Cumhurbaşkanı'nın istemediği kararı alamayınca meşruluğunu yitirdiği iddiasını söylüyor.

Türkiye'yi içine sokulduğu bu baskı rejimine karşı hiç kimse tek başına hareket etmemeli, birlikte hareket etmelidir. Ya hep beraber bu yangını söndüreceğiz ya da parçalanmış bir ülke haline geleceğiz. Bu amaçla STK, sendikaları, dernekleri, vakıfları bu tarihi sorumluluğu üstlenmeye davet ediyoruz. O tek başına biz Türkiye'yiz.

Ortak aklın harekete geçirilmesi çağrısı üzerine CHP olarak tüm gücümüzle destek veriyoruz. 5 Mart Cumartesi günü buluşma çağrısını yapıyoruz. Türkiye tarihinin en önemli haykırışlarından birisi ile Türkiye'yi yokuş aşağı gidişine 'dur' denmesi için çağrı yapıyoruz."

Ağbaba, 5 Mart'taki buluşmaya siyasi partiler hariç, laik demokratik cumhuriyete inanan bütün kesimleri çağırdıklarını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Ağbaba: Cumhurbaşkanı resmen anarşizme çağırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER