CHP'li Akkaya: Şu anda hiçbir vatandaşın can güvenliği yok


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, artan terör saldırılarının güvenlik zaafı oluşturduğunu belirterek, "Şu anda hiçbir vatandaşın can güvenliği yok. Devlet hiçbir can güvenliği sağlayacak garantiyi veremiyor. Çünkü bu ülkeyi yönetenler aciz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nu ziyaret etti. Akkaya, artan terör saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akkaya, artan terör saldırılarına tepki gösterdi. Akkaya, demokrasinin önemine vurgu yaparak, "Demokrasileri ayakta tutan sivil toplum kuruluşlarıdır. Onlarda bütün demokratik ülkelerde olduğu gibi olumsuzluklara karşı duyarlı olacak. Çünkü cebinde, elinde çok önemli gücü var oy. Sen bunu yapamıyorsan ben sana sandıkta bunun cevabını veririm. Bunu şiddete dönüştürmek iyi bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Artan terör saldırılarıyla vatandaşlar arasında ikiliklerin yaşandığına dikkat çeken Akkaya, etnik kimliklerine saygı duyulması gerektiğini vurguladı. Akkaya, ön yargılı olunmadan herkesin birbirine saygılı davranması gerektiğini kaydetti. Terör saldırıların üzüntü verici olduğunu ifade eden Akkaya, konuşmasına şöyle devam etti: "7 Haziran'a kadar bir şey yok. 7 Haziran'dan sonra birden bire çözüm yeri Meclis'tir diyoruz. Her şey Meclis içinde olmalı. Problemleri tespit edelim, çözelim diyoruz. Seçimden sonra ne oldu da birden bire böyle bir kaos haline döndürüldü. Gerçekten bu kaos ortamının kimseye bir faydası yok. Hepimizin birbirimize ihtiyacı var, biz bir bütünüz, o şekilde değerlendirmeliyiz."

ŞU ANDA HİÇBİR VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ YOK

Terör saldırılarının artışı nedeniyle hükümeti eleştiren Akkaya, şöyle konuştu: "Türkiye'de şu anda yönetilmiyor sanki sadece bir göstermelik. Hükümet iradesini ortaya koyamıyor. Yetkisini kaybetmiş. Onun için en büyük sıkıntı bu ülkede hükümetin olmamasından kaynaklanıyor. Kağıt üzerinde var, ama yönetim anlamında hükümet yok. Bugün geldiğimiz noktada bırakın siz Doğu, Güneydoğu'yu bugün şehir merkezlerinde sabahleyin bir çorbacıda bir vatandaşımız çorba içmeye gidiyor, şehrin ortasında eğer orada terörizm şehrin ortasına kadar gelmişse orada vatandaşların hayatına kaybetmesine neden olan olayların içine girmişse burada devletin varlığından söz etmek mümkün değildir. Yolgeçen hanına dönmüş. Şu anda hiçbir vatandaşın can güvenliği yok. Devlet hiçbir can güvenliği sağlayacak garantiyi veremiyor. Çünkü bu ülkeyi yönetenler aciz."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Akkaya: Şu anda hiçbir vatandaşın can güvenliği yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER