CHP'li Atalay: AKP iktidarı ülkeyi kaosa sürüklüyor


Ankara'da meydana gelen patlamaya siyasi partilerden ve STK'lardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Çankırı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Murat Berat Atalay yaptığı basın açıklamasında, "AKP iktidarı ülkeyi kaosa sürüklüyor. Ülkenin direksiyonunu eline geçiren çılgın şoför, arabayı uçuruma doğru sürüyor." dedi.

Atalay, "Artık terör şehirlerde hatta Türkiye'nin en iyi korunan ili başkentin ortasında. Bombalar patlıyor, insanlar ölüyor. Toplanma yerinde hiçbir güvenlik tedbiri alınmamış. Bombacılar başkentin ortasında en rahat katliamını yapıyor. Bu kadar insanın ölümü için kendini sorumlu hissedip istifa eden olmadığı gibi Adalet Bakanı da gülüyor. Demek ki hükümet vatandaşını korumak için bir sorumluluk hissetmiyor. 7 Haziran'da 400 vekil alamayan AKP, 'Türkiye huzuru değil kaosu seçti' açıklamaları yaptı. O günden beri asker ve polislerimiz şehit oluyor, ülke bombalı eylemlerle evlatlarını yitiriyor." ifadelerini kullandı.

"AKP HÜKÜMETİ ÜLKEYİ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETMİŞTİR"

Erdoğan ve AKP hükümetinin izlediği siyasetin ve kullandığı dilin ülkeyi bir baştan bir başa yaktığını ifade eden Atalay, basın açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Ülkenin başında bulunan insanlar açık açık yalan söylüyor. Gazeteci dövenler serbest kalırken tweet atan gazeteciler hapislere atılıyor. AKP'ye biat etmeyen iş adamlarının iş yerleri basılıyor, muhalif TV kanallarının yayınları engelleniyor. Okul ve kreşler terör polisleri ile basılıyor. PKK ile Oslo'da masaya oturan, Dolmabahçe'de mutabakat zaptı imzalayan AKP şimdi her şeyi inkar ediyor. Bu AKP hükümeti ülkeyi yönetme iradesini kaybetmiştir. Bu vesile ile Ankara'daki menfur saldırıda hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Bu baş'tan kurtulmazsak başımız sağ olmayacak."

KAMU-SEN: İSTİHBARAT VE GÜVENLİK ZAAFİYETİ OLDUĞU ORTADADIR

Çankırı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nuh Yalçın da yaptığı açıklamada, "Bir yanda 7 Haziran'dan bu tarafa tam 157 vatan evladımız, askerimiz, polisimiz alçakça şehit edilirken diğer tarafta da sivil vatandaşlarımızın bombalar, tuzaklar, suikastler yoluyla canlarına kastedilmektedir. Ülkemizin bir Ortadoğu bataklığı haline getirilmek istendiği asla gözlerden kaçmamalı, Türkiye'nin hızla bir toplu ölümler ülkesine dönüştüğü gerçeği göz ardı edilmemelidir. Saldırıların toplu katliamlara dönüştüğünü, vatandaşlarımızda korku ve panik havasının hakim olduğunu, terör saldırılarının ve buna bağlı can kayıplarının sıradanlaştığını üzülerek görmekteyiz. Hal böyleyken, ülkemizi kan gölüne döndürme azminde olanların, büyükşehirlerimize kadar sızarak eylemler gerçekleştirebiliyor olması, bir istihbarat ve buna bağlı bir güvenlik zaafiyeti yaşandığının en büyük ispatıdır." ifadelerine yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Atalay: AKP iktidarı ülkeyi kaosa sürüklüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER