CHP'li Bahçecioğlu: Halk kapatılan belde belediyelerini geri istiyor

CHP'li Bahçecioğlu: Halk kapatılan belde belediyelerini geri istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri ikinci sıra milletvekili adayı İbrahim Bahçecioğlu, seçim çalışmaları kapsamında daha önce belde belediye olan mahalleleri gezdi. Halkın sorunlarını yerinde dinleyen CHP'li aday Bahçecioğlu, "Halkımız kapatılan belde belediyelerle mahalleye dönüştüklerini ve hizmet alamadıklarını ifade ediyorlar. Yeniden belde belediyelerini istiyorlar. Bu uygulamanın devlete de faydası olmadı. Köylümüz, çiftçimiz büyük sıkıntılar içinde ve ekonomik anlamda zor şartlar altında. Biz referandumla belde belediyelerinde yeniden açılmasını sağlayacağız." dedi.

İbrahim Bahçecioğlu, ziyaretleri sırasında daha önce belde olan ancak yerel yönetimlerle ilgili son yapılan yasal düzenleme ile belediyesi kapatılarak mahalleye dönüşen Gesi'de yaşanan sorunlara bire bir tanık oldu. 55 yıldır cinayet vakıası yaşanmayan beldede, belediye kalktıktan sonra karakol olmadığı için son bir yılda 8 faili meçhul cinayet işlendiğini öğrenen CHP Kayseri milletvekili adayı, postane olmadığı için posta hizmetlerinin de aksadığını resmi evrakların sokakta kaldığını gördü. Posta ile gelen mektup ve resmi evrakların posta çuvalıyla köy kahvesinin önüne öylece bırakıldığına şahit olan Bahçecioğlu, çuvalda SGK tarafından gönderilen resmi evrak bile olduğunu tespit etti. Posta hizmetinin aksamasının vatandaşa getireceği olumsuzluğa dikkat çeken Bahçecioğlu, tepkisini "Yazık, çok yazık. Vatandaşlarımız hakkı olan temel hizmetleri alamadığı gibi mağduriyeti katlanarak artmış. Bu vatandaşımıza eziyettir." diye konuştu.

"Belde belediyelerinin kapatılmasının devlete de faydası yok, vatandaşa da" diyen Bahçecioğlu, şunları kaydetti: "Yerel seçimlerden sonra bin 459 belde belediyesi kapatıldı. Belediyeleri kapatılan yerlerde sorunların arttığını, vatandaşların mağdur olduğunu bizzat yerinde tespit ettik. Belde belediyelerinin kaldırılmasından sonra mahalle haline gelen yerleşim yerleri yeterli hizmet alamıyor. Kayseri'de bu durumdaki yerleşim yerlerinden merkez ilçelere yoğun göç var. CHP iktidarında belediyesi kaldırılan mahalle ve beldelerde referandum yapacağız. İsteyen beldelere belediyelerini geri vereceğiz."

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Bahçecioğlu: Halk kapatılan belde belediyelerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER