CHP'li Demir: Uzman çavuşları okullarda güvenlik görevlisi olarak ihdas edelim


CHP Mersin Milletvekili Nurettin Demir, yıllarca doğuda görevi yapan 60 bin uzman çavuşun kadro ihdas edilerek okullarda güvenlik görevlisi olarak görevlendirilmesi teklifinde bulundu.

Okulların döküldüğünü, temizlik, koruma ve güvenlik ile ilgili ciddi sorunları olduğunu belirten Demir, "Uzman çavuşları doğuda yıllarca çalıştırıyoruz. Onların enerjisini ve gençliğini devlet olarak kullanıyoruz. Sonra diyoruz ki onlara siz gidin kardeşim belediyelere, sizin atamalarınızı yapsınlar. 60 bin dolayında uzman çavuş her gün milletvekillerini arıyor 'şuradan bizi tayin ettirin, yatay geçiş yaptırın, memur edin' Bunları gerçekten okul çevrelerinde uyuşturucu ve kaçakçılara karşı bunlara birer kadro ihdas edelim. Bunun için ne gerekiyorsa yapalım." diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitelerin 2016 yılı bütçeleri görüşüldü. Görüşmeler öncesi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı komisyon üyesi milletvekilleriyle tokalaştı. Bakan Avcı bütçe sunumunu yaptı. Sunumun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi.

CHP Mersin Milletvekili Nurettin Demir, okulların döküldüğünü, temizlik, koruma ve güvenlik ile ilgili ciddi sorunlar olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanı'nın güzel bir çözüm bulduğunu ve öğretmenlere güvenlik görevi verdiğini hatırlatan Demir, sözlerini şöyle tamamladı: "Okul içindeki düzen tertibi kontrolü. Gerçekten de okulların güvenlikli bir ortama ihtiyacı var. Uzman çavuşları doğuda yıllarca çalıştırıyoruz. Onların enerjisini ve gençliğini devlet olarak kullanıyoruz. Sonra diyoruz ki onlara siz gidin kardeşim belediyelere, sizin atamalarınızı yapsınlar. 60 bin dolayında uzman çavuş her gün milletvekillerini arıyor 'şuradan bizi tayin ettirin, yatay geçiş yaptırın, memur edin' Bunları gerçekten okul çevrelerinde uyuşturucu ve kaçakçılara karşı bunlara birer kadro ihdas edelim. Bunun için ne gerekiyorsa yapalım. Bu insanlarımızda devletin uzun süre kullanıp sonra sokağa bırakmasından kurtarmış oluruz."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Demir: Uzman çavuşları okullarda güvenlik görevlisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER