CHP'li Dursun Çiçek: Silivri Cezaevi'nin ismi 'Kınalı' olsun


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Dursun Çiçek, Silivri Cezaevi'nin isminin değiştirilmesi yönünde partisinin önerge vereceğini söyledi. Çiçek, cezaevinin yeni isminin 'Kınalı' olmasını istediklerini belirtti.

Dursun Çiçek, MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek ziyaretinde bulundu. Çiçek, ziyaret öncesinde cezaevi önünde bekleyen gazetecilerle kısa bir açıklama yaptı. Çiçek, basın özgürlüğü savunma adına bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti. Silivri Cezaevi'nin hayatında ayrı bir yeri olduğunu belirten Dursun Çiçek, cezaevine gelmeden önce ziyaret ettiği CHP Silivri ilçe teşkilatının Silivri Cezaevi'nin isminin değiştirilmesi yönünde önerileri olduğunu kaydetti.

Çiçek "Çünkü Silivri Cezaevi Türk tarihinde karanlık bir sayfa. Dolayısıyla Silivri halkı bu karanlık sayfayla anılmak istemiyorlar." diye konuştu. Çiçek, haftaya adalet bakanını ziyaret ettiklerinde bu öneriyi kendisine bizzat elden götüreceğini kaydetti. Çiçek cezaevinin yeni isminin ise 'Kınalı Cezaevi' olarak düşünüldüğü sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Dursun Çiçek: Silivri Cezaevi'nin ismi 'Kınalı' olsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER