CHP'li Emir: Hürriyet saldırısı ile yeni bir Madımak faciası mı hedeflendi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Hürriyet gazetesinin binasına yaklaşık 100 kişilik bir grubun saldırmasını Meclis gündemine taşıdı. Saldırıyla yeni bir Madımak faciasının hedeflendiğini kaydeden Emir, "Bu saldırıyı düzenleyen ve organize edenlerin kim olduğu basında net olarak gözükmektedir. Bu şahıs veya şahıslar hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?" diye sordu.

Emir, ilgili konu hakkında İçişleri Bakanı Selami Altınok'un yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Murat Emir önergesinde, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdürrahim Boynukalın'a tepki gösterdi. Emir, "Basın özgürlüğü artık yerlerde sürünmektedir. Talimatla işlerinden çıkarılan köşe yazarları, kimin ne yazacağına müdahale eden gazete patronlarından sonra, bu yaşanan olay son noktadır." dedi.

SALDIRGANLAR VE ORGANİZE EDENLER SORUŞTURULUYOR MU?

Murat Emir önergesinde, Hürriyet'e yapılan saldırı sonrasında, saldırganlar arasında gözaltına alınanlar olup olmadığını, varsa kaç kişinin gözaltına alındığını sorguladı. Emir, bu saldırıyı düzenleyen ve organize edenlerin kim olduğunun basında net olarak gözüktüğünü, bu şahıs veya şahıslar hakkında da soruşturma başlatılmadığını ilgili bakana sordu. Milletvekili Emir sorularına devam ederek, Hürriyet'e yapılan saldırının nedeninin Cumhurbaşkanı'nın bir konuşmasında gazeteyi hedef göstermesi olabileceğini, demokrasi ve düşünce özgürlüğünün olduğu iddia edilen bir ülkede, devlet yetkililerinin bir gazeteyi, yaptığı haber nedeniyle hedef göstermesinin ne kadar doğru olduğunu sordu.

MADIMAK OTELİ FACİASI DERS OLMADI MI?

Murat Emir son olarak, Hürriyet gazetesine yapılan saldırının saldırganlarını sorgulamak yerine, gazeteye, yaptığı haber nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açılması için çalışma başlatılıp başlatılmadığını ve bu olayla, ikinci bir Madımak Oteli faciası yaratılmak istendiğini, saldırıyı sosyal medyada bu şekilde göstermek isteyenler hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını da ilgili bakana iletti. Emir, Cumhurbaşkanı'nın ve AKP'nin ülkeyi tamamen boyunduruk altına almaya çalıştığını, ama basın ve ifade özgürlüğünün kesinlikle önüne geçilemeyeceğini söyleyerek açıklamasını sonlandırdı ve bu olayın peşini bırakmayacağını belirtti.

CHP'li Murat Emir'in İçişleri Bakanı'na yönelttiği sorular şöyle:

1- Hürriyet'e yapılan saldırı sonrasında, saldırganlar arasında gözaltına alınanlar var mıdır? Varsa kaç kişi gözaltına alınmıştır?
2- Bu saldırıyı düzenleyen ve organize edenlerin kim olduğu basında net olarak gözükmektedir. Bu şahıs veya şahıslar hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?
3- Hürriyet'e yapılan saldırının nedeni, Cumhurbaşkanı'nın bir konuşmasında gazeteyi hedef göstermesi olabilir mi? Demokrasi ve düşünce özgürlüğünün olduğu iddia edilen bir ülkede, devlet yetkililerinin bir gazeteyi, yaptığı haber nedeniyle hedef göstermesi ne kadar doğrudur?
4- Hürriyet gazetesine yapılan saldırının saldırganlarını sorgulamak yerine, gazeteye, yaptığı haber nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" davası açılması için çalışma başlatılmış mıdır?
5- Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyla, ikinci bir Madımak Oteli faciası mı yaratılmak istenmiştir? Olayı sosyal medyada bu şekilde göstermek isteyenler hakkında soruşturma başlatacak mısınız?" CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Emir: Hürriyet saldırısı ile yeni bir Madımak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER