CHP'li Gaydancıoğlu: Hukuk aydınları içeri tanlara da lazım olacak

CHP'li Gaydancıoğlu: Hukuk aydınları içeri tanlara da lazım olacak

Silivri'de 'umut' nöbeti tutan İzmirli gazetecileri ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaydancıoğlu, hukukun bir gün her kese lazım olacağını söyledi. Gaydancıoğlu, "Bugün aydınları içeri atanlara da hukuk lazım olacaktır." dedi.

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek için Silivri Cezaevi önünde 'umut' nöbeti tutan İzmirli gazetecileri ziyaret etti.

Basına konuşan Gaydancıoğlu, "Arkadaşlarımızı, kendilerini yalınız hissettirmemeleri için ziyaretlerde bulunuyoruz. Ancak izinleri çok zor alıyoruz. Hala iznimiz çıkmadı. Görüşme talebimizin adalet bakanlının masasında olduğunu söylüyorlar. O yüzden buradayız." dedi.

Gazetecilerin sırf görevlerini yaptıkları için tutuklandığını dile getiren milletvekili Gaydancığlu, şunları söyledi: "Can Dündar ve Erdem Gül sadece haber verdiler. Basının haber alma özgürlüğü varsa haber verme ve haberi dağıtma özgürlüğünün de olduğuna inanıyorum. Ancak yaptıkları doğru haberleri, casuslukla teröristlikle terör örgütleri ile birlikte andı. Bunun çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Hukuk her kese lazımdır, her zaman lazımdır. Her zaman da lazım olacaktır. Bundan sonra da lazım olacaktır. Bugün aydınları içeri tanlara da lazım olacaktır. Şu anda bir dayanışma örneği sergiliyoruz."

CHPli-Gaydancioglu-Hukuk-aydinlari-iceri-tanlara-da-lazim-olacak-1966389.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gaydancıoğlu: Hukuk aydınları içeri tanlara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER