CHP'li Kara: Turizmdeki gelir kaybının yegane sorumlusu AKP iktidarı

CHP'li Kara: Turizmdeki gelir kaybının yegane sorumlusu AKP iktidarı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, turizmde gelir kaybının yaşanmasının yegane sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu söyledi. İktidarın 13 yıl içinde '2023 yılından 50 milyar dolar turizm geliri' diyerek turizm sektörünün kronik hale gelmiş sorunlarını sürekli sümenaltı ettiğini ileri süren Kara, iktidarın yanlış dış politika ve bir turizm politikası olmaması nedeniyle bu sene Antalya bölgesinde ortalama yüzde 35-40 arasında turizm gelirlerinde düşmeye sebep olduğunu kaydetti.

İktidarın turizm sektörüne bakışıyla ilgili değerlendirme yapan CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Rusya'da rublenin uluslararası para birimleri karşısında değer kaybetmeye bağlı oluşan sıkıntıları siyasi iktidarın önceden öngöremediği için bugün yüzde 17'lik bir kayıp olduğunu belirten Kara, İspanya'da bu kaybın yüzde 3 -5 seviyesinde olduğunu ifade etti. Siyasi iktidarın son 2 yıl içinde hayata geçirdiği antidemokratik yasalar ve 'sıfır' sorun diyerek komşularıyla 'sırf' sorunlu ülke haline getirilmesiyle Avrupa Birliği(AB) ülkelerinde 'Türkiye nereye gidiyor' sorusunun sık sık sorulmaya başlandığına dikkat çeken Kara, ülkede basın özgürlüğüne karşı yapılan baskı ve sindirme operasyonlarının başta AB ülkeleri ve dünyada yakından takip edildiğini, siyasi iktidarın kendi ve çocuklarının ikballeri uğrana ülkenin imajını yok etmede kararlı görünmelerinin üzüntü verici olduğunun altını çizdi.

40 gün sonra Antalya bölgesinde aktif turizm sezonunun sona ererek turizmciler tarafından ölü sezon diye isimlendirilen döneme geçileceğini aktaran Kara, ölü sezon denilen bu dönemde 5 ay yaklaşık 200 bin turizm çalışanının işsiz kalacağını vurguladı. Siyasi iktidarın turizm sektörünün sorunlarının çözülmesine yönelik bir çalışması ve derdinin olmadığını savunan Kara, şunları söyledi: "Eski bakan Ömer Çelik, yıllık 12 milyon yabancı, 3 milyon yerli turisti ağırlayan ve Türk turizminin kalbi olan Antalya'ya 3 yıl içinde 3 defa gelebilmişti. 3 yılda 3 defa Antalya'ya gelen bir turizm bakanı turizm sektörünün sorunlarına çözüm bulamaz. Batı Avrupa turizmin kalbi olan ve ITB Berlin Turizm Fuarı'na katılmayan bir kültür ve turizm bakanı sektörün sorunlarına çözüm bulamaz. Siyasi iktidar, turizmcilerin kronik hale gelmiş sorunları 13 yıldır çözmemiştir. Geçici hükümetin yeni Bakanı Yalçın Topçu da çözemeyecektir. İktidar, 7 yıldır 'ölü sezonda otellerde kışın turizm çalışanı işten çıkmasın biz sigorta primlerini öderiz' diye açıklama yapıyor. Yaptığı açıklamayı da seçimden seçime hatırlıyor. AK Parti iktidarının bir turizm politikası olmadığı için sorunları da çözemez. Seçimden seçime vaat verme ve popülist söylemlerle turizmin sorunları çözülmez."

Turizmin turizmcilere bırakılması gerektiğini vurgulayan Kara, CHP iktidarında kronik haline gelmiş sorunlara neşter vurmak için ellerinde kalıcı çözümlerin olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kara: Turizmdeki gelir kaybının yegane sorumlusu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER