CHP'li Murat Emir: Özgür medyayı susturmanın bir gayreti olarak görüyoruz


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin özellikle son 5 yılda Suriye'nin içişlerine karıştığını, savaş ve çatışma ortamına girilmesine katkı verdiğini, orada taraf olduğunu, ideolojik, mezhep ve maceracı düşünceleri dolayısıyla kışkırtıcı olduğunu, Suriye'nin bölünmesine katkı verdiğini herkesin bildiğini dile getiren Emir, Zaman gazetesine kayyım atanacağı iddialarını da değerlendirdi.

Her gün medyaya karşı yapılan bir saldırıyla karşı karşıya olunduğunu dile getiren Emir, bu saldırıların bazen fiili, sıklıkla da hukuk adı altında yapıldığına dikkat çekti. Bu iş ve eylemlerin çoğu defa hukuksuz olduğunun sonradan görüldüğünü belirten Emir, siyasi iktidarın basına, basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne darbe vurmak, her şeye rağmen direnen özgür medyayı susturmanın bir gayreti olarak gördüklerini söyledi.

Yapılanların sonradan yanlış olduğu anlaşılsa bile işin işten geçtiğini ifade eden Emir, "Özgür medyaya yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz; her türlü saldırının karşısındayız ve bu saldırıların ivedilikle durdurulması gerektiğine inanıyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Murat Emir: Özgür medyayı susturmanın bir gayreti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER