Ahmet Özdoğan: Ali Sami Yen'den özür diliyoruz


Galatasaray Eski Başkan Adayı Profesör Ahmet Özdoğan, Galatasaray'ın içinde bulunduğu mali sıkıntılar için "Öykülere son göreve çağrı." sloganıyla hareket etmeleri gerektiğini ve Avrupa'ya gidemeyecekleri için kulübün kurucusu Ali Sami Yen'den özür dilediklerini söyledi.

Bugün öğle yemeğinde Galatasaray'ı takip eden muhabirlerle bir araya gelerek kulübün mali tablosu hakkında sunum yapan Özdoğan açıklamalarda bulundu.

Ahmet Özdoğan, "Bugün bu toplantıyı yapmamızın nedeni Galatasaray'da tarih değişmesidir. Şimdi bu tarih nasıl değişti sizlere anlatacağım. Bizim kurucumuz Ali Samiyen Galatasaray'ı kurdu. Kendisinden 111 yıl sonra özür diliyoruz. Çünkü 111 yıl sonra Avrupa'ya gidemiyoruz. Şimdi UEFA mali kriterlerine uyumsuzlukları görüyorsunuz. Bir çok kriterler var ama en ağırı men edilmesidir. Maalesef Galatasaray men edilmiştir." dedi.

DURSUN ÖZBEK YÖNETİMİ 'BEN' TAVRINDAN VAZGEÇMELİ

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in camiaya bu süreci iyi anlatamadığını belirten Özdoğan, "4.3 Milyon Euro gibi bir rakamla UEFA'dan o dönemlerde ilk sarı kartı almıştır. Eğer bunu ödeseydik yakın izleme dahi olmazdı. 51. 3 Milyon Euro'luk borçla devralan Özbek'in o ana kadar bunda payı yok ama daha sonra yaptıkları ve söylemleriyle aslında daha önceki yönetimden farkı olmadığı görüldü. Eğer sıkıntılı durumlar herkese iyi anlatılarak önlem alınsaydı bugünlere gelinmezdi. Bir futbol takıma verilen en büyük ceza men cezasıdır. Dursun Özbek'in "Galatasaray Avrupa'ya gönderemeyen ben olmayacağım." diye bir sözü vardı ama gelinen noktada tarih onu yazacak. Sonuç olarak, UEFA dan biz kırmızı kart yedik ve men edildik. 2 yıl transfer yasağı var ve süper ligde 3.'lük için yarışıyoruz. Artık diyoruz ki, "Öykülere son göreve çağrı." diyoruz. Ama tüm bu sıkıntılardan kurtulabileceğimizi belirterek bunun sadece Başkan Dursun Özbek'in 'ben' tavrından vazgeçmesi ile mümkün olabileceğini söylemek isterim. " diye konuştu.

Galatasaray'da seçim olduğu taktirde kulübün başkansız kalmayacağını söyleyen Özdoğan, Başkan Dursun Özbek'in aday olmaması halinde kongrede en az 2 adayın başkanlığa aday olabileceğini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ahmet Özdoğan: Ali Sami Yen'den özür diliyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER