CHP'li Özel, Manisa kelepçelenerek gözaltına alınanları ziyaret etti


CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında evlerinden kelepçe takılarak gözaltına alınan ve aralarında başörtülü kadınlar, avukat, eğitimci, doktor, işadamı ve esnafların bulunduğu 25 kişiyi ziyaret etti. Özel, İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasından çıkarılırken ellerine kelepçe takılan kadınlar L.S.Y. ve S.A. ile birlikte Çocuk Şube'de gözaltında bulunan diğer üç kadını da ziyaret etti. Yaptığı görüşmede kadınların, en çok çocuklarının gözü önünde kelepçelenmesinin kendilerini üzdüğünü söylediğini aktardı.

'ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE KELEPÇE VURULMUŞ'

CHP Milletvekili Özel, Çocuk Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunanları ziyaretinin ardında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu olay ortaya çıktığında Ankara'daydım ben. Dün akşam son uçakla geldim. Bugün sabah erken saatlerden itibaren de Manisa'nın altı farklı şubesinde tutulan kişilerle teker teker görüşüyorum. En son avukatlar kaldı, onları en sona bıraktık. Biraz önce aşağıda beş kadın, iki de erkek gözaltında bulunan arkadaşımızla görüştük. Tabii kadınlar, böyle bir şeyden gündeme gelmekten fevkalade üzgünler, hattâ duygularına hakim olamıyorlar, çok üzülüyorlar. Ben dün o görüntüleri görüp de Manisa'ya gitmem gerekir dediğimde aklımdan geçen tek şey şuydu, bu uygulama bu kadınlar için, çocukları önünde yapıldığı için yaralayıcı oldu dedim. Zaten çocuğu olanlar onu söylüyor, 'Çocuğumuzun önünde kelepçe vurdular.' diyorlar ve normal şartlarda isimlerin bile gizli tutulması gerekiyor, çünkü suçlu muamelesi görmemeliler ama görüntüler yüzünden bütün Türkiye onları gördü. O yüzden fevkalade üzgünler."

EŞLER BİRBİRİNE, 'İYİ OLDUĞUMU BİLSİN, BEN ONUN İÇİN ÜZÜLÜYORUM' MESAJI GÖNDERDİ

Bir banka şubesinin gişe memurları oldukları için orada bulundukları veya eşinden dolayı tutulup getirilmiş insanlar olduklarını aktaran Özgür Özel, "İçerideki herkes dışarıdakileri, dışarıdakiler içeridekileri soruyor. Birbirlerinin durumunu soruyorlar. Sabah ilk ziyaret ettiğim Özer Bey ile şimdi ziyaret ettiğim eşine, bir sesli mesaj getirdik. İkisi de öbürüne, 'İyi olduğumu bilsin, ben onun için üzülüyorum.' diyor. Tabii ailelere böyle şeylerin yaşatılması fevkalade üzüntü verici." dedi.

'HUKUKU SİYASETE ALET EDİYORLAR'

CHP Milletvekili Özel, şöyle devam etti: "Gün boyunca gördüğümüz şu, hukuku siyasete alet ediyorlar. Bir cadı avı yapıyorlar. Yaptıkları iş tamamen siyasi amaçlarla, öç alma duygusuyla, intikam duygusuyla yapılan ve hukukun alet edildiği bir saldırı ama üzerime vazife olan ve benden istenilen bir şey söyleyeyim, kendilerine hükümetin yaklaşımı ve burada yürütülen soruşturmanın başındakilerin yaklaşımından fevkalade rahatsız olan bu insanlar, şubelerdeki polislerin, şubelerdeki müdürlerin, sorumluların yaklaşımı da burada o kadar 180 derece zıt olduğunu fevkalade iyi bir muamele gördüklerini, büyük bir misafirperverlik içinde olduklarını ve karşısındakilerin onlara şefkatle yaklaştıklarını söylüyorlar. 'Biz yukarıdakilerden ne kadar kötü bir davranış gördüysek görelim, buradaki kişilerin bize olan şefkatleri, muhabbetleri bizi memnun etti. Tek tesellimiz bu.' diyorlar. Biz de o hakkı teslim edelim. İçerideki polis memurunun, sorgudakilerin ve burada bu insanların gözaltı sürecine eşlik eden herkesin davranışları, belki hepimizin vicdanına su serpecek." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özel, Manisa kelepçelenerek gözaltına alınanları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER