CHP'li Pekşen: Bir baskı oluşmazsa imza miktarının 700'leri aşacağını görüyoruz


CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, kurultay için imza toplama sürecinin iyi gittiğini belirtti. Pekşen, "Eğer normal koşullarda bir baskı oluşmazsa imza miktarının 700'leri aşacağını görüyoruz şu anda. 600'ün üzerinde bir imza gelmesi çok olasıdır. Sanırım 15 günlük bir imza toplama süresi var. Şu anda bu konuda hızlı bir şekilde sonuca doğru yaklaşıyoruz. Bütün illerden müthiş bir imza desteği. Yalnız imza desteği değil bütün illerden CHP'deki bu büyük değişime büyük destek geliyor." dedi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen kayıt yaptırdı. Pekşen, kayıt işlemleri sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, "CHP, 12 ilde şu ana kadar kurultay yapmış durumda. Bu durumda eskiler mi oy kullanacak eğer kurultay toplanırsa yoksa yeniler mi?" sorusuna Pekşen, "Güzel bir soru, ben bir hukukçuyum. Bu konuda Türkiye'de herhangi bir tartışma, tereddüt yoktur. Yasa çok açık. Olağanüstü genel kurullarda bir öncesi olağan genel kurulda oy kullanma hakkına sahip olan üyeler ancak oy kullanabilirler. Yani 2012 yılındaki olağan genel kurulumuzda oy kullanma hakkına sahip üyelerimiz her kimse ancak o üyelerimizin bu olağanüstü genel kurul toplanması halinde oy kullanmaları söz konusu olabilir. Yeni seçilmiş il kongrelerini yapmış illerde yeni seçilmiş delege arkadaşlarımızın ancak 2016 Ocak ayında yapılacak olan olağan genel kurulumuzda oy kullanabilecekler." cevabını verdi.

"Bu neden, süreç tamamlanmadığı için mi 81 ilde?" sorusuna Pekşen, "Yasa böyle çünkü. Yasada olağanüstü genel kurullara ilişkin düzenleme bir önceki olağan genel kurulda oy kullanma yetkisine sahip olan delegelerin oy kullanmasını düzenler." dedi.

"TÜRKİYE'DE UMUDUN ADRESİNİN YENİDEN YAZILMASI GEREKİYOR"

"Bu durumun sizin için önemi nedir?" sorusuna Pekşen, "Eski yeni diye ben ayırmıyorum. Türkiye'de son 5 yıl içinde 1150 kadın cinayeti işlenmiş. Her gün yargı 60 tane kadına taciz, tecavüz ve şiddetten dolayı mahkumiyet kararı veriyor. Her 3 üniversite öğrencisinden birisi iş arıyor sokaklarda geziyor ama umut olarak CHP'yi görmüyor. Her nedense Türkiye'de bütün endeksler olağanüstü bir düşüş gösteriyor. Adalete güven, toplumsal barış, insanların bir arada yaşaması ve bizim en önemli iddiamız emeklilere ilişkin iddiamızda bile emekliler sofraya aç oturup aç kalkıyorlar ama umudu CHP'de görmüyorlarsa ve bütün bu kabul senaryolarının uygulayıcısı iktidarı değil de muhalefete kaybettiriyorlarsa o zaman Türkiye'de umudun adresinin yeniden yazılması gerekiyor." şeklinde cevap verdi.

"Siz Muharrem Bey'le beraber hareket ediyorsunuz. Ama il başkanlarının çoğu genel merkeze destek açıklamaları yapıyor, neler söylersiniz?" sorusu üzerine Pekşen, "Biz CHP'nin de CHP'lisinin de tarihsel işlevine yeniden dönmesini istiyoruz. CHP 21. Yüzyıla iddia koyabilecek bir partidir çünkü tarihte böyleydi. 21. Yüzyılın dünyadaki üçüncü, dünyanın lideri olan bir partiydi, bu işlevini kaybedince CHP'yi örnek alan 21. Yüzyıldaki bütün dünya partileri de ne yazık ki büyük bir kayıp içine girdiler. Yeni dünya düzeni ekonomik ve sosyal demokrasi olacaktır. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de il başkanlarımız da şu anda oy kullanma yetisine sahip olan, gerçekten bu olağanüstü kurultayda oy verme yetkisine sahip olan bütün il başkanlarımız olağanüstü bir destek veriyorlar. Türkiye'nin her tarafından coşkulu destek geliyor. Minnettarız kendilerine." ifadelerini kullandı.

"İmza toplama süreci nasıl gidiyor?" sorusuna Pekşen, "Çok iyi gidiyor. Eğer normal koşullarda bir baskı oluşmazsa imza miktarının 700'leri aşacağını görüyoruz şu anda. 600'ün üzerinde bir imza gelmesi çok olasıdır. Sanırım 15 günlük bir imza toplama süresi var. Şu anda bu konuda hızlı bir şekilde sonuca doğru yaklaşıyoruz. Bütün illerden müthiş bir imza desteği. Yalnız imza desteği değil, bütün illerden CHP'deki bu büyük değişime büyük destek geliyor. Biz de bu desteği ayakta alkışlıyoruz. CHP ciddi anlamda iktidara alternatif olacaktır. Herkes rahat olsun." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Pekşen: Bir baskı oluşmazsa imza miktarının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER