CHP'li vekiller, Metal Fırtına üyeleriyle basın toplantısı düzenledi

CHP'li vekiller, Metal Fırtına üyeleriyle basın toplantısı düzenledi

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ile CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Metal Fırtınada İşten Çıkarılan İşçiler Platformu üyeleriyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Sendika değiştirmek isteyen veya değiştiren yada başka sendika kurmak isteyenlerin işten atıldıklarını gördüklerini ifade eden Sarıhan, "İş Yasasının 25/2. maddesine dayandırılarak çıkarıldı. Ama bunlardan hiçbiri söz konusu değil. Sendikal hakkını kullanmak isteyenler, çalışma hakkı talebine karşılık kapı dışarı bırakıldılar. Yüzlerce insan işsiz kaldı. İşsizlik tazminatı da elde edemiyorlar. Bu tam anlamıyla bir grup işçi arkadaşımızın hayatla karşı karşıya bırakılması, haksızlığa bırakılması ve ailesiyle birlikte işsizliğe mahkum edilmesi söz konusu." diye konuştu.

Şenal Sarıhan, işten çıkarılan işçilerin taleplerini ise şöyle sıraladı: "Haksız ve hukuksuz işten atmalara son verilsin. İşimizi geri istiyoruz. İşverenin elinde bir kılıç gibi kullanılan İş Yasasının 25/2. maddesi kaldırılsın. Kara liste uygulamasına son verilsin. İşten çıkarmalarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulsun."

Metal Fırtınada İşten Çıkarılan İşçiler Platformu üyeleri de bu süreçte 500'e yakın işçinin atıldığını ifade etti. Sendikal haklarını aramak için dava açıldığını dile getiren Sarıhan, işe iadelerinden çok tazminatların ortaya çıkacağına dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li vekiller, Metal Fırtına üyeleriyle basın toplantısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER