CHP'li Yüksel: AKP'nin işleri aynen deve kuşu misali gibi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) bilgi teknolojilerini düzenlemek için kurulmuş bir kurum olduğunu ancak bu kurumun işini iyi yapamadığını söyledi. Yüksel, "Eğer BTK işini iyi ve doğru yapmış olsaydı ekonomik buhran ve işsizlik tavan yapmayacaktı. Devekuşu iş yük taşımaya gelince 'kuşum', iş uçmaya gelince 'deveyim' dermiş. AKP'nin işleri de böyle. Telekom'a gelince serbest, otomobile gelince milliler." dedi.

AK Parti'nin BTK politikasını eleştiren CHP'li vekil, "BTK, bilgi teknolojilerini düzenlemek için kurulmuş bir kurum. Ama BTK işini iyi yapamadı. Eğer BTK işini iyi ve doğru yapmış olsaydı ekonomik buhran ve işsizlik tavan yapmayacaktı. İktidar bu yüzden kaybettiği oyları geri kazanmak için bir iç savaşı kışkırtmak zorunda kalmayacaktı. Milleti Tayyipçiler ve Tayyip düşmanları olarak ikiye bölüp birbirleriyle dövüştürmek zorunda kalmayacaktı." ifadesini kullandı.

Cemal Okan Yüksel, AK Parti'nin BTK politikasını esprili bir dille, devekuşu örneği vererek şu şekilde açıkladı: "Devekuşu iş yük taşımaya gelince 'kuşum', iş uçmaya gelince 'deveyim' dermiş. AKP'nin işleri de böyle. Telekom'a gelince serbest; otomobile gelince milliler."

Türkiye'nin büyüme politikasını geleceği olan teknoloji sektörüne yaslanmadığını kaydeden CHP Eskişehir Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyüme politikaları tamamen inşaat sektörüne yaslandı. Mücahit diye geldiler, müteahhit oldular. Vizyon sahibi görünmek için, milli otomobil gündemi yarattılar. Milli otomobil gibi her şeyin millisine pek hevesli görünen AKP, iktidara geldiğinde 3 milli telekom şirketimiz vardı. Hepsi yerliydi. Peki bugün? Telsim'i Vodafone'a verdiler, yüzde 100 İngiliz. Türk Telekom'un yüzde 55'i Oger, yani Arap, Turkcell'de Türk ortağın payı yüzde 65'den yüzde 13'e düştü. AKP'nin işleri de böyle. Telekom'a gelince serbest; otomobile gelince milliler."

"MÜTAHİTLERE AKTARMAK İÇİN PARA LAZIM"

Türkiye'nin 2013'te sabit internet sahipliğinde dünyada 68'inci sıradayken 2015'te 73'üncülüğe gerilediğini anlatan Yüksel, "BTK bütçesi yetersiz olduğu için mi işini iyi yapmıyor? Hayır. Örneğin 2005-2009 arası telekom şirketlerinden toplanan 2 milyar TL'den çok paranın sadece 310 milyon TL'si kadarı harcanmış. Kalanı hazineye devredilmiş. Çünkü müteahhitlere aktarmak için para lazım. BTK parasını işine harcasaydı, sektör büyüyecek, istihdam artacaktı. Türkiye geleceğe ümitle bakacaktı." diyerek sözlerini tamamladı.





CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Yüksel: AKP'nin işleri aynen deve kuşu misali gibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER