CHP'li Yüksel: Ülkemizde insan hakları ihlalleri 13 yıldır artmaktadır


CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Türkiye'de son 13 yıl içinde insan hakları ihlallerinin arttığını belirterek, "Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi'nin 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabulünün 67. yıldönümünü kutladığımız bugün, ne yazık ki ülkemizde insan hakları ihlalleri artarak sürmektedir." dedi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısı ile açıklamada bulunan Eskişehir CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Türkiye'de son 13 yıl içinde insan hakları ihlallerinin arttığını vurguladı. Yüksel, şunları kaydetti: "İleri demokrasi söylemini ağzından düşürmeyen AKP'nin 13 yıllık iktidarı döneminde ülkemizin içinde bulunduğu karanlık tabloyu görmek için sadece son bir yıla bakmak bile yeterli; Suruç'ta ve Ankara'da insanlar patlatılarak katlediliyorsa, kadın cinayetleri her geçen gün hızla artıyorsa, basın ve ifade özgürlüğü ayaklar altına alınıp medya kuruluşlarına kayyumlar atanıyorsa, Anayasamız ve Evrensel Hukuk İlkeleri yok sayılarak gazeteciler yaptıkları haberler yüzünden tutuklanıyorsa, Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a hakaretten binlerce tutuklama ve gözaltı varsa, uzun süreli tutukluluklar tedbir olmaktan çıkarak cezalandırma ve yargısız infaza dönüşüyorsa, yargı iktidarın baskısı altındaysa, dergiler, gazeteler, kitaplar keyfi olarak toplatılıyorsa, internet ve iletişim özgürlüklerine sınırlamalar getiriliyorsa o ülkede 'ileri demokrasiden' ve insan haklarından asla bahsedilemez.

Bütün bu olumsuzlukların sorumlusu olan AKP hükümeti, insanların düşüncelerini özgürce ifade etmeleriyle oluşacak sağlıklı bir kamuoyunu tehdit olarak görmektedir. AKP'nin 'ileri demokrasi' anlayışı toplumun her kesimini yıldırma ve sindirme politikası adı altında gözdağı vermekten ve 'diktatörlükten' başka bir şey değildir.

Bireylerin yasa önünde eşitliğine ve ayırımcılığa uğramamalarına dayanan ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunan 'insan haklarına saygı', Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti'nin değiştirilemez niteliklerindendir.

Yasalar önünde ve toplumun her kesiminde dil, din, renk, cinsiyet ve sınıf farklılığı gözetmeksizin, tüm insanların sadece insan olmalarından kaynaklı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunun, insan haklarının teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizdeki insan hakları ihlallerinin hesabını sorumlularından sormak adına mücadelesine devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm ülkemizin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, AKP hükümetini Anayasa'da güvence altına alınan insan haklarına saygı göstermeye ve görevini yerine getirmeye çağırıyorum." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Yüksel: Ülkemizde insan hakları ihlalleri 13 yıldır... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER