CHP'li Zeybek: Ülkede çalan suçlu değil, çaldı diyenler suçlu oldu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Bu ülkede çalan suçlu değil, çaldı diyen suçlu oluyor. Yapan suçlu değil, 'yaptı' diyenler suçlu. Böyle bir siyasal dönemde yaşıyoruz." dedi.

CHP Havza İlçe Başkanlığı Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yapılan genel kurulda yeni başkan Ertaş Çoban oldu. CHP Havza İlçe Başkanlığı kongresine CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve partililer katıldı. Divan heyetinin seçimi ile başlayan kongrede sırası ile faaliyet ve mali raporlar okunarak ibra edildi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, kongrede yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "7 Haziran gecesi bazı güçler devreye girerek Devlet Bahçeli 'yeniden seçim' dedi. Ben Devlet Bahçeli'nin kendi iradesi ile söylediğini düşünmüyorum. 7 Haziran sonrası iki milliyetçi parti bir araya gelemedi ve 1 Kasım seçimlerine gidildi. 7 Haziran seçimlerinde Ortadoğu'da emelleri olan emperyalist güçlerin AKP ve MHP'yi nasıl dizayn ettiklerini gördük."

'GAZETECİLER CEZAEVLERİNİ DOLDURDU'

"7 Haziran seçimleri sonrası ülkenin her yanı kana boyandı, silahlar konuşur hale döndü." diyen Zeybek, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu süreç Suruç'ta ülkemizin geleceği olan sol ideolojinin gençlerimize yönelik yapılan bomba peşinden de öldürülen iki polis ile başladı. Bu iş IŞİD'e yıkıldı. IŞİD'i bu hale getiren silah desteği veren bugün ki siyasi iktidardır. Ta ki Sayın Davutoğlu Amerika'ya gidip Obama ile görüşene kadar. Ondan sonra IŞİD terör örgütü oldu. Bunu ortaya koyanlar MİT TIR'larında gıda yardımı değil de silah olduğunu çıkaranlar Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı, cezaevine gönderildi. MİT TIR'ları davasında 'TIR'ların içerisinde gıda malzemesi var' denildi. Fakat, TIR'ların içerisinden terör örgütü IŞİD'e silah gönderildiği ortaya çıktı. Ne gariptir ki terör örgütlerine silah gönderenler suçlu değil, Bunu ortaya çıkartanlar suçlu ve cezaevindeler."

'ÜLKEDE ÇALAN SUÇLU DEĞİL, ÇALDI DİYEN SUÇLU'

Farklı bir siyasal dönemden geildiğini vurgulayan Zeybek, şu ifadeleri kullandı: "Bu ülkede çalan suçlu değil, çaldı diyen suçlu oluyor. Yapan suçlu değil, 'yaptı' diyenler suçlu. Böyle bir siyasal dönemde yaşıyoruz. Bu kararlar karşısında CHP olarak kaçmayacağız, yılmayacak, pes etmeyeceğiz. Ülkenin demokrasisi yok oldukça baskıların daha çok artacağını bilmenizi istiyorum. AK Parti'nin eski Başbakanı yeni Cumhurbaşkanı, Başkanlık sisteminde ısrar ediyor. Biz dünyanın değişik ülkelerindeki sisteme karşı değiliz. Ama bizim ülkemizde başkanlık sistemi altında kendi diktatörlüğünü, faşist anlayışını ortaya koyabilecek tek tip insan yönetiminin, yönetim şekline 'hayır' diyoruz. Bugün her türlü emri vererek, hakimlere, savcılara devletin tüm bürokratlarına her bir emri yerine getirtmek istiyor. Biz bu devlet içerisinde başkanlık sistemi adı altında diktatörlüğü ilan etmek isteyen Tayyip Erdoğan anlayışına 'dur' diyeceğiz."

CHP Havza İlçe Başkanı Hasan Topbulut, "Yapmış olduğumuz hizmet dönemi boyunca yanımızda olan bize destek olanlar olduğu kadar bizi eleştirenlerde oldu. Yönetimimizle birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar ile partimize yakışır şekilde 5 seçim atlattık." dedi.

CHP Havza İlçe Başkanı seçilen Ertaş Çoban ise "Yapılan seçimde her hangi bir kırgınlık olmaması herkesin ortak adayı olarak ortaya çıkmam benim için iyiydi. Hava şartlarına rağmen kurultaya katılım güzeldi. Bundan sonraki çalışmalarda partimizi ilçemizde en iyi şekilde temsilini sağlamaya çalışacağım. Davamız Havza'dır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Zeybek: Ülkede çalan suçlu değil, çaldı diyenler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER