CHP Milletvekili Pekşen: Digitürk'ün yaptığı anayasal hak ihlalidir

CHP Milletvekili Pekşen: Digitürk'ün yaptığı anayasal hak ihlalidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Digitürk'ün sözleşmeye aykırı olarak bazı televizyon kanallarını platformdan çıkartmasının anayasal hak ihlali olduğunu belirtti.

Seçim çalışmaları kapsamında Beşikdüzü ilçesinde ziyaretlerde bulunan Pekşen, vatandaşların isteklerini ve sorunlarını dinledi. Pekşen, Digitürk'ün 7 televizyon kanalını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği ile yayın ağından kaldırmasına ve bir kanalın da yayın ağına alınmamasına tepki gösterdi. Haber alma hakkının anayasada düzenlenmiş bir hak olduğunu belirten Pekşen, şunları kaydetti: "Vatandaşın haber alma hakkını anayasaya rağmen ortadan kaldıran bir uygulama kamu hizmeti uygulaması olamaz. Bir yayıncı kuruluş benimle sözleşme yaparken, o sözleşmenin içerisinde bana sağlayacağı hizmetler taahhüt etmiş ve benle o doğrultuda sözleşme yapmıştır. Sözleşmenin dışında da benim haber alma, o haberi izleme öğrenme hakkım var. Benim adıma sözleşmeye aykırı olarak yayıncı kuruluşun o yayınları dışarıya çıkarması tam bir anayasal hak ihlalidir."

"Bu ülkede ya gazeteciyi içeri tıkıyorlar, iftira atıyorlar, olmadı dövüyorlar, olmadı yayını kapatıyorlar." diyen Pekşen, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan korkuları arttı. Ben yıllardır söylüyorum; bu uygulamaları yapan diktatörlerin hepsi korkarlar diyorum. Kendisinin korkmaya başladığını Türkiye'de herkes anlamaya başladı. Bence korksun, ama rahatlayacağı gün şudur; Yüce Divan'da onun hakkında okunacak olan karar ilamından sonra rahatlayacaktır."

Pekşen, 'Digitürk'un Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nda (TMSF) olmasının alınan kararlarda etkili olup olmadığının' sorulması üzerine şunları söyledi: "TMSF'nin kuruluşunda emeği olan bir hukukçuyum. TMSF siyasi partinin, 'parti devleti'nin tetikçisi değildir. 'Parti devleti' tanımlaması dünyanın her yerinde faşist devlet tanımlamasıyla örtüşen bir durumdur. Partinin söylediklerini bürokratlar uyguluyorsa, partinin söyledikleri yargı kararı haline geliyorsa, partinin dediklerine sivil toplum boyun eğiyorsa, partinin söyledikleri toplumun her kesine enjekte ediliyorsa artık bu 'parti devleti'dir. Böyle bir ülkede demokrasiden bahsetmek mümkün değildir."

Digitürk ile olan sözleşmesini feshedeceğini açıklayan Pekşen, vatandaşların da kuruluş ile yaptıkları sözleşmeyi fesh edebileceklerini sözlerine ekledi.
Digiturkun-yaptigi-anayasal-hak-ihlalidir-1903176.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Pekşen: Digitürk'ün yaptığı anayasal... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER