Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Arap Atı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezi ile TİGEM İşletmeleri'ndeki tesislerin toplu açılış törenine katılacak. Erdoğan, vedaya hazırlanan TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek. (10.30-12.00-Ankara)

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uşak Valiliği'ni ziyaretinin ardından Atatürk Anıtı'nda toplu açılış törenine katılarak vatandaşlara hitap edecek, ardından Uşak Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek. (14.15- 15.00- 16.15- 17.30 - Uşak)

- Erdoğan, Aydın Valiliği'ni ziyaretinin ardından İstasyon Meydanı'ndaki toplu açılış törenine katılarak vatandaşlara hitap edecek. Daha sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ve Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek. (18.00 / 19.15 / 19.45- Aydın)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde Yerli Uçak Tanıtım Töreni'ne katılacak. (10.00- İstanbul)

- Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Batman mitingine katılacak ve valiliği ziyaret edecek. Ardından partisinin Mardin mitingine katılarak valiliği ziyaret edecek. Kasımiye Medresesi'ndeki Mevlid-i Şerif Programına katılacak. (14.00- 15.30- Batman / 17.00- 18.00- 20.30- Mardin)

POLİTİKA

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir yaklaşık 1,200 MW'lık Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santralı'nın Rixos Hotel'deki yeni yatırımı kredi imza ve temel atma törenlerine katılacak. (09.30-Ankara)

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM'de CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na veda ziyaretinde bulunacak. (11.00-Ankara)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile TBMM'de görüşecek. (11.30-Ankara)

- CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Lüleburgaz ve Çanakkale'deki mitinglerine katılacak. Çanakkale'nin Biga, Çan ve Yenice ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelecek. (11.30-14.00- 16.00- Çanakkale)

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Ülkücü Şehitleri Anma Günü' kapsamında Kızılcahamam ilçesinde Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret edecek, konuşma yapacak, Mevlid-i Şerif'e katılacak, öğle namazı kılacak, pilav ikramında ve ziyaretlerde bulunacak. Devlet Bahçeli ardından Kazan ilçesini ziyaret edecek. (12.00-14.00-14.45- Ankara)

- Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Konya Kültür Park Meydanı'nda düzenlediği mitingte halka hitap edecek. (12:00-Konya)

- Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Eskişehir'de düzenlediği mitingte halka hitap edecek. (14:00-Eskişehir)

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Turkuaz Tekstil işçileriyle bir araya gelecek, Karşıyaka İmam Hatip Lisesi Ortaokul Konferans Salonu açılışına katılacak, çeşitli etkinliklere iştirak edecek. (09.00-16.30-Denizli)

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kozyatağı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (10.00- İstanbul)

- HDP İstanbul İl Başkanlığı'nda Kazlıçeşme mitinginin yasaklanmasıyla ilgili basın toplantısı düzenlenecek. (11.00- İstanbul)

- Taksim Dayanışması, Gezi olaylarının ikinci yılında TMMOB Mimarlar Odası'nda basın toplantısı düzenleyecek. (11.30- İstanbul)

- Adnan Menderes Dernekler Federasyonu, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanın anıt mezarında basın açıklaması yapacak. (11.00- İstanbul)

EKONOMİ

- Renault'ta eylem sona erdi, işçiler işbaşı yaptı.

- TÜİK, Mayıs ayı Ekonomi Güven Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB Para Politikası Kurulu toplantı özeti yayınlanacak. (14.00-Ankara)

DÜNYA

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, AB liderleriyle temaslarda bulunacak. (Brüksel)

- İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 42. Dışişleri Bakanları Toplantısı Kuveyt'de yapıalcak.Toplantıda IŞİD ile mücadele ve Yemen olmak üzere bölgesel konular konuşulacak. (Kuveyt)

- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor. (Riyad )

GÜNCEL

- Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Bursa'nın Gürsü Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın cenazesi bugün toprağa verilecek. (13.30)

SPOR

- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da yapılacak Genel Kurul ile ilgili Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bulunan 1907 Tribünü'nde basın toplantısı düzenleyecek. (14.00-İstanbul)

- Basketbol 1. Ligi play off çeyrek final üçüncü maçlarında Pınar Karşıyaka - Banvit ile İzmir'de, Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital ise Ülker Sport Arena'da karşı karşıya gelecek. (18.45/21.00-İzmir/İstanbul)

- Futbolda 3. Lig play off final maçında Ankara Demirspor ile Sakaryaspor İzmir Atatürk Stadı'nda 2. Lig'e çıkmak için mücadele edecekler. (19.30-İzmir)

- Harun Erdenay ve Lutfi Arıboğan'ın aday olarak yarışacağı Türkiye Basketbol Federasyonu'nda, yeni başkan Ankara'da yapılacak Seçimli Genel Kurul'da belli olacak.

- Süper Lig takımlarının 34. hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER