Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'u kabul edecek (12.00-17.30-Ankara)

POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Resmi Konut'ta Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı kabul edecek (14.30-Ankara)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır düzenleyeceği basın toplantısının ardından sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesine gidecek. Demirtaş'a çok sayıda milletvekili de eşlik edecek. (10.00-Diyarbakır)

- CHP Milletvekilleri Gaye Usluer ve Haydar Akar, son gelişmeler hakkında basın toplantısı yapacak. (11.00-11.30-Ankara)

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, son gelişmeler hakkında basın toplantısı düzenleyecek. (14.00 Ankara)

EKONOMİ

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Finans Zirvesi'ne (İstanbul Finance Summit-IFS) katılacak. (10.00-İstanbul)

DÜNYA

-İngiltere'yi ziyaret etmesi beklenen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin'i destekleyen gruplar tarafından protesto edilecek. (Londra)

- İngiltere'de kraliyet tahtında 63 yıldır oturan 89 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, İngiltere'nin en uzun süre tahtta bulunan monarkı olacak. (Londra)

- ABD merkezli teknoloji devi Apple, San Francisco şehrinde düzenleyeceği lansmanda iPhone ve iPad modellerini tanıtacak. (San Francisco)

- Avrupa'daki göçmen krizi ve gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

- Ankara, şehitlerini uğurluyor. Polis memuru Fehmi Şahin, Ast Subay Üstçavuş Okan Taşan Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazınından sonra memleketlerine uğurlanacak. (Ankara)

- Iğdır'da şehit olan 6 askerin kimlik tespiti Adli Tıp'ta takip ediliyor. (Ankara)

- Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım Sendikası Genel Başkanı Şerafeddin Deniz, terörü protesto etmek için Ankara Garı'nda basın açıklaması yapacak. (12.45-Ankara)

- Son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetlemek için servis minibüsleri protesto geçişi yapacak. Yaklaşık 500 araçlık konvoy Etimesgut Zırhlı birliklerin önünden Kızılay'a gidecek. (Ankara)

- Türkiye Kamu-Sen, son günlerde artan terör olayları nedeniyle Beyazıt Meydanı'ndan İstanbul Valiliği'ne kadar şehitlere saygı yürüyüşü düzenleyerek basın açıklaması yapacak. (14.00- İstanbul)

- Yeşiltaş Jandarma Tabur Komutanı şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın cenazesi Mihraplı Cami'nde ikindi namazını müteakip kılınacak namazın ardından Bursa Hamitler Şehitliği'nde toprağa verilecek. (13.10-Bursa)

- İzmir'in Kurtuluşu'nun 93. Yıldönümü programı Konak Meydanında valilik binasına Atlı Süvari Birliklerinin iştiraki ile Türk Bayrağı asılma temsili gösterimi olacak. (10.30-İzmir)

- Iğdır'da PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Bekir Serhat Kaya ve Nebi Gündoğan, bugün Nur Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Bekir Serhat Kaya'nın cenazesi, Kırıkkale şehitliğine Nebi Gündoğan'ın Balışeyh'in Akçakavak köyüne defnedilmesi bekleniyor. (12.00-Kırıkkale)

- Tunceli'de terör örgütü PKK tarafından yolu kesilerek şehit edilen polis memuru Kadri Özkara, Iğdır'da PKK'lı teröristlerin yola önceden döşedikleri bombayla şehit olan İbrahim Derindere ile Yalçın Palıt, memleketleri Adana'da toprağa verilecek. (13.00-Adana)

- Tarsus'ta dolmuş sürücüsü tarafından katledilen Özgecan Aslan cinayetinin duruşması yapılacak. (Mersin)

- Hakkari Dağlıca'da şehit olan askerler ile Iğdır, Tunceli ve Mardin'de şehit olan polislerin cenaze törenleri takip ediliyor.

SPOR

- Almanya'nın Berlin şehrinde devam eden 2015 A haberleri'>FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu 4. Maçında Türkiye, grup lideri Sırbistan ile karşı karşıya gelecek. (15.30-Almanya)

- Futbolda Türkiye Kupaıs 1. Tur maçları oynanacak ve 2. Tura yükselecek takımlar belli olacak.

- Süper Lig takımlarının 4. hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER