Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekilerin Cizre'ye doğru gerçekleştirdikleri yürüyüş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. HDP'nin Grup Toplantısı'nı İdil'de yapması bekleniyor. (Şırnak)

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nu ziyaret edecek. (14.00-Ankara)

- CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (11.30-Ankara)

- Özdalga: Türkiye büyük bir çöküşe koşuyor, gidişatı gören AKP'liler sorumlu davranmalı AK Parti'de iki dönem milletvekilliği yaptıktan sonra 17 Aralık sürecinde partiden istifa eden Haluk Özdalga, "Türkiye büyük bir çöküşe doğru koşuyor ve bunun altına hep beraber kalacağız ve ağır bedeller ödeyeceğiz" dedi. 1 Kasım seçimleri nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bu krizin ağırlaşarak devam edeceği öngörüsünde bulunan Özdalga, tecrübeli, deneyimli birikimli kıdemli siyasetçilerin AK Parti içindeki bu gidişin ne kadar kötü olduğunu görmemelerinin mümkün olmadığını kaydetti. AK Parti'de Ankara milletvekili olarak görev aldıktan sonra 17 Aralık sürecinde partisinin tutumunu eleştirerek istifa eden Haluk Özdalga, Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini söyledi. Özdalga, "Mevcut durumun böyle devam etmesi mümkün değil. Sürdürülmesi mümkün olmayan bir bunalım dönemi içinden geçiyoruz." diye konuştu. (Özel-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, temmuz ayına ilişkin sanayi ciro ile dış ticaret endekslerini açıklayacak. (Ankara)

DÜNYA

- Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Kıbrıs'ı ziyaret ederek, Rum lider Nikos Anastasiadis ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek. (Lefkoşa)

- İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nde ulusal gün kutlamaları bağımsızlık talep eden ayrılıkçıların gövde gösterisine dönüşecek. Katalan lider Artur Mas'ın başını çektiği ayrılıkçılar gösterilerle, bağımsızlık referandumu şeklinde gördükleri 27 Eylül bölgesel parlamento seçimlerinin de startını verecek. (Barcelona)

- 11 Eylül saldırılarının 14. yıldönümünde çeşitli etkinlikler yapılacak. (New York)

- 5. Türkçe Konuşan Ülkelerin Devlet Başkanları Zirvesi, Kazakistan'ın Astana şehrinde yapılacak. (Astana)

- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

- Avrupa'ya mülteci akını devam ediyor. Soğuk ve yağışlı havanın hakim olmaya başlamasıyla özellikle çocuklar zor anlar yaşıyor. Gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

- Diyarbakır'da içinde polis memurlarının da bulunduğu çorbacıya saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 2'si polis memuru 4 kişi yaralandı. Olayla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır)

- Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sınırın Suriye tarafından açılan ateşle, terhisine 2 ay kala şehit olan 21 yaşındaki piyade er Gökhan Çakır'ın, cenaze namazı İzmir'in Aliağa İlçesi'nde öğle namazına müteakip kılınacak. (13.15-İzmir)

- Saadet Partisi Bursa Gençlik Kolları cuma namazını müteakip, 'şehitlere dua, teröre lanet' mitingi düzenleyecek. (14.00-Bursa)

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Hakkari)

- Türkiye Sanatçılar Birliği adına Türkiye'nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil, 'Hepimiz Mehmetçiğiz' konulu basın açıklaması yapacak. (13.00-Ankara)

- Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi ile aydın, yazar, aktivist ve sanatçılar, HDP Genel Merkezi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulunacak. (11.00-Ankara)

- STK'lar, son zamanlarda yaşanan acı kayıplarla ilgili 1. TBMM önünde basın açıklaması yapacak. (16.30-Ankara)

- Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu, terör olaylarına tepki göstermek amaçlı basın toplantısı yapacak. (11.00-Ankara)

- Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, terör olayları nedeniyle basın açıklaması yapacak. (11.00-Ankara)

- 29 Mayıs 2015'de Samsun'da görevi başında silahlı saldırıda öldürülen Dr. Kamil Furtun'un 18 Eylül'de yapılacak duruşması öncesi Türk Tabipler Bİrliği basın toplantısı yapacak. (12.30-Ankara)

- İstanbul Alperen Ocakları mensubu bir grup, otobüslerin taşlanmasını protesto edecek. Ocak mensupları Esenler Otogarı'ndan Doğu ve Güneydoğu'ya giden otobüsleri durdurarak yolculara gül ve lokum dağıtıp uğurlayacak. (11.00-İstanbul)

- Türk ve Kürt yazarlar, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul şubesinde bir araya gelerek son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili bir bildiri yayınlayacak. (10.00-İstanbul)

SPOR

- Süper Lig'in 4. hafta maçında Fenerbahçe'yi ağırlayacak Kasımpaşa'da teknik direktör Rıza Çalımbay ile iki futbolcu basın toplantısı düzenleyecek. Kasımpaşa, basın toplantısının ardından antrenman yapacak. (09.45-10.45-İstanbul)

- Türkiye Kupası'nda 2. Tur kuraları Riva'da çekilecek. (14.00-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER