Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen G20 zirvesi Antalya'da başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve' başlıklı ana oturumun açılış konuşmasını yapacak, zirveye katılan liderleri Regnum Otel'de karşılayacak, aile fotoğrafı çekiminin ardından 'Kalkınma ve İklim Değişikliği' başlıklı çalışma yemeğine geçilecek. Liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde 'Kapsayıcı Büyüme: Küresel ekonomi, büyüme stratejileri, işsizlik ve yatırım stratejileri' başlıklı açılış oturumu ve 'Küresel Sınamalar: Terörizm ve mülteci krizi' başlıklı akşam yemeğinde de bir araya gelecek. Ayrıca Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek. (09.00-20.30-Antalya)

- G20 Zirvesi'ne katılacak dünya liderlerinin Türkiye'ye gelmesi sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçağı saat 09.30'da, İngiltere Başbakanı David Cameron'un uçağı saat 11.00'de, İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin uçağı saat 11.30'da ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in uçağı ise saat 11.45'te Antalya Havalimanı'na inecek. (11.00-11.30-11.45-Antalya)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, G20 Liderler Zirvesi kapsamında, Regnum Hotel'de, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile görüşecek. Davutoğlu'nun, ev sahipliğinde aynı otelde G20 Zirvesi Resepsiyonu da verilecek. (15.30-16.30-18.00-19.15-Antalya)

POLİTİKA

- Mazbata alan 26. dönem milletvekillerinin, TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor.

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 'Avrasya Maratonu'na iştirak edecek. (08.30-İstanbul)

DÜNYA

- Fransa'daki terör saldırılarıyla ilgili gelişmeler izleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi lideri Nicolas Sarkozy ile görüşecek. (Paris)

- Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC'nin 32'nci Kuruluş Yıldönümü çerçevesinde düzenlenecek tören ve etkinliklere katılmak için adaya gelerek bazı resmi temaslarda bulunacak. (Lefkoşa)

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, CHP Milletvekili Faruk Öztrak'ı kabul edecek. (Lefkoşa)

GÜNCEL

- Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican ve mensupları Eyüp'te uyuşturucu kullanımının artmasıyla ilgili bir basın açıklaması yapacak. (15.00-İstanbul)

SPOR

- Vodafone 37. İstanbul Maratonu koşulacak. (09.00-İstanbul)

- A Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarına Riva'da TFF Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla devam edecek. (18.00-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının 12. Hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER