Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. (14.00-Ankara)

POLİTİKA

- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDKSözcüErtuğrul Kürkçü, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ile DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Diyarbakır'da sürece ilişkin bir basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Diyarbakır)

- TBMM'nde CHP, HDP ve MHP milletvekilleri basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP milletvekili Mustafa Ali Balbay, ülke geleceğine ilişkin basın açıklaması yapacak. (09.00-Ankara)

EKONOMİ

- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda (TİSK) gerçekleştirecek. (14.00-Ankara)

- Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), 'Türkiye Kömür Madenciliği Sektöründe Sözleşmesel Düzenlemeler' başlıklı raporu açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Bursa Skal Kulübü koordinatörlüğü ve ev sahipliğinde, TÜRSAB, GÜMTOB, BURO, BUSAT iş birliği, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve Uludağ Üniversitesi katkılarıyla, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2. Bursa Turizm Zirvesi ve Sergisi ile 4. Bursa Turizm Sempozyumu başlıyor. (09.30-Bursa)

DÜNYA

- Uluslararası Suriye'ye Destek Grubu'nun üçüncü toplantısı Newyork'da yapılacak. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılacak. (NewYork)

- Avrupa Birliği zirvesi sona erecek. (Brüksel)

- Avrupa Grand Prix adı altında ilk kez Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek yarışın son hazırlıkları konusunda basın toplantısı düzenlenecek. (Bakü)

GÜNCEL

- Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için devam eden 'umut' nöbetine; piyanist ve bestekar Cumhuriyet gazetesi yazarı Fazıl Say, Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, gazeteciler Tuluhan Tekelioğlu ve Nazım Alpman devam edecek. (09.00-İstanbul)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- 'Necip Hablemitoğlu Toplumsal Duyarlılık' ödülleri verilecek. (19.00-Ankara)

- Malatya'da gazeteciler, Çağdaş Gazeteciler Derneği Şubesi'nin öncülüğünde tutuklu gazeteciler için dayanışma nöbeti etkinliği gerçekleştirecek. (18.00-Malatya)

- Bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan 'Üç Tutku: Kitap Kahve Çikolata Festivali' Harbiye Askeri Müze'de bugün açılarak 27 Aralık'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. (10.30-İstanbul)

- Tarihi Kentler Birliği'ne (TKB) üye belediye başkanları Adana'da buluşacak. (Adana)

- ÖZEL- Türkiye'deki Suriyeliler, 'Suriyeli dilencilerden' rahatsız. Yapılan akademik bir çalışma Türkiye'deki Suriyelilerin 'Suriyeli dilenciler'den rahatsız olduğunu ortaya koydu.

SPOR

- Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen, 'Yılın Türkiye Spor Adamları Ödülleri' için Türkiye'ye gelecek yabancı futbolcuların açıklanacağı ve ödül töreni hakkında detaylı bilgilerin verileceği, basın toplantısı Beşiktaş, Çırağan La Maison'da düzenlenecek. (14.00-İstanbul)

- PTT 1. Lig'de 16. Haftanın açılış maçında Göztepe ile Alanyaspor İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (19.00-İzmir)

- Süper Lig takımlarının 16. Hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER