Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanları ve temsilcileri ile öğle yemeği yiyecek. Akşam saatlerinde ise
Fransa Savunma Bakanı Jean Yves Le Drian'ı kabul edecek. (13.30-16.00-Ankara)

POLİTİKA

- TBMM'de bugün MHP, AK Parti, HDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (10.30-11.15-12.30-13.30-Ankara)

- TBMM Genel Kurulu toplanacak. (15.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısına katılacak. Ardından Cumhurbaşkanlığındaki yemeğe iştirakinden sonra Fransa Savunma Bakanı'nı kabul edecek.
Akşam ise partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek. (11.30-13.30-15.15-19.00-Ankara)

- CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ANKARA KART için ödenen 5 TL'lik kart bedelinin iptali için Çankaya Kaymakamlık binasındaki Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracak, sonrasında basın açıklaması yapacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Suudi Arabistan'ın, Şii din adamı Nemr Bakır en-Nemr'i idam etmesinin ardından ortaya çıkan kriz tüm Ortadoğu'yu içine alacak şekilde derinleşiyor. Gelişmeler takip ediliyor. (Riyad, Kahire)

-Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar takip ediliyor. (Sana)

- Sığınmacı sayısını kontrol altına almak isteyen İsveç, Danimarka sınırında pasaport ve kimlik kontrollerine başladı.

GÜNCEL

- Emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu'nun cenazesi Foça'da toprağa verilecek. (İzmir)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Aydınlı Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı'nın cenazesi memleketi Aydın'ın Karacasu ilçesinde toprağa verilecek. (Aydın)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalarda şehit olan Özel Harekat Polisi Musa Yüce'nin cenazesi Kayseri'nin Bünyan ilçesi Tuzhisar beldesinde toprağa verilecek. (Kayseri)

- Cumhuriyet Gazetesi'nin kapatılan Ege Bürosu çalışanlarından Hakan Dirik, 'Kayyumdan damat çıktı' başlıklı haberi nedeniyle Cinayet Büro Amirliği'nde ifade verecek. (İzmir)

- Hayatını kaybeden Toprak Holding'in kurucusu Halis Toprak, Ortaköy Büyük Mecidiye Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek. (14.35 - İstanbul)

- Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davanın 109. duruşması Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

- Bu yıl kömür yardımı alamayanlar: Battaniyeyle ısınmaya çalışıyoruz…İzmir'de her yıl devletin ücretsiz kömür yardımı yaptığı birçok aileye sert soğukların başlamasına rağmen bu yıl henüz yardım ulaşmadı. Odun kömür olmadığı için evine soba kuramayan 6 çocuk annesi Meryem Bahçeci, "Bu sene henüz kömür yardımı alamadık. Soğuk gecelerde çocukları battaniyeye sarıyorum." dedi. (İzmir-ÖZEL)

SPOR

- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Enka Vakfı Başkanı Şarık Tara'ya 'Türk Sporuna Hizmet Ödülü'nü TMOK'ta düzenlenecek bir törenle verecek. (18.00-İstanbul)

- Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ta ikinci yarı hazırlıkları Antalya'da devam edecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER