Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Beykoz Güzelcehisar İlkokulu'nda Karne Dağıtım Töreni'ne katılıyor. (10.30- İstanbul)

- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, The Marmara Otel'de 'Bilirkişilik Sempozyumu'nun açılış konuşmasını yapacak. (09.30- İstanbul)

- HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel ile HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDK Kadın Meclisleri Genel Toplantısı açılışında konuşacak. (10.00-Ankara)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM toplantı salonunda; İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Ağı (EMHRN) Genel Başkanı Michel Tubiana, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) Genel Başkan Yardımcısı Dimitris Christopoulos ve bu kurumların çeşitli düzeydeki temsilcileriyle bir araya gelecek. (14.00-Ankara)

- HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın eş başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, parti genel merkezinde yapılacak. (17.00-Ankara)

- Halkevleri üyeleri, karne günü sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yapacak. (12.30-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, Aralık ayı Konut Satış İstatistiklerini açıklayacak. (10.00)

- TÜİK, 'İllerde Yaşam Endeksi, 2015' haber bülteni yayınlanacak. (10.00)

- TCMB, Ocak ayı Finansal Hizmetler Anketi ve Güven Endeksini açıklayacak. (10.00)

DÜNYA

- Türkiye- Almanya 1. Hükümetlerarası Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı Almanya'da yapılacak. Toplantıya Ahmet Davutoğlu ve Angela Merkel başkanlık edecek. (Berlin)

- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor. (Sana)

GÜNCEL

- İlkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören yaklaşık 17,5 milyon öğrenci ve 985 bin öğretmen için yarıyıl tatili başlıyor.

- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği, İran Enerji Ekonomisi Derneği ile birlikte Antalya'da 22-23 Ocak tarihlerinde 'Ambargo Sonrası İran' konferansı düzenleyecek. (Antalya)

- Bursa'da Alacahırka Faik Yılmaz İpek İlköğretim Okulu'nda görme engelli öğrenciler için hazırlanan özel karnelerin dağıtımını yapılacak. (10.00-Bursa)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerle ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- Sömestre tatili nedeniyle Palandöken'deki otellerin doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı. Rusya'ya ait savaş uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gerilim nedeniyle Rus turistlerini kaybeden Palandökendeki otel işletmecileri, sömestre tatiliyle yüzleri güldü. Yerli turistlerin rezervasyon yaptırdığı otellerde yatak doluluk oranı yüze 80 ulaştı. (Erzurum)

SPOR

- Süper Lig'in 19. hafta maçında Ankara'da Osmanlıspor'a konuk olacak olan Galatasaray, bu maçın hazırlıklarına antrenmanla devam edecek. Sarı kırmızılı ekip akşam saatlerinde de Ankara'ya gidecek. (11.45-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER