Cihan Haber Ajansı Gündemi


İSTANBUL (CİHAN)- -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabük'te toplu açılış törenine katılacak. (14.15-Karabük)

-Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarını sürdürecek. (09.30-Ankara)

POLİTİKA

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bakanlık ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Yerli Malı Lansmanı Toplantısı', Bursa İhtisas Deri OSB binasının açılışı, Tabaklar Camii'nin temel atma, Bosch Fren Sistemleri Fabrikası'nın açılış törenine katılacak, Pilot Taşıt Koltukları AŞ'yi ziyaret edecek. Bakan Işık, son olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Durmazlar Makine AŞ arasındaki raylı sistem sözleşmesi imza törenine katılacak. (10.00-18.00-Bursa)

-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tophane-i Amire'de 'Kelam'dan Kalem'e Büyük Buluşma' isimli sergiyi gezecek. (10.30-İstanbul)

EKONOMİ

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü Proje Finansman Sözleşmeleri İmza Töreni'ne katılacak. (15.00-İstanbul)

-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı firmaların strateji, vizyon ve hedeflerini kurgulamaları için başlattığı 'TİMAKADEMİ 2023' çalışmalarının şehirler turunda Adana'da. Programda, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel de bir konuşma yapacak.(14.30-Adana)

DÜNYA

-Suudi Arabistan liderliğindeki Körfez ülkelerinin, Yemen'de Husilere yönelik başlatılan 'Kararlılık Fırtınası' operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Sana)

-Fransa Alpleri'ne çakılan Germanwings uçağını, Alman vatandaşı yardımcı pilot Andreas Lubitz'in, kontrolü ele geçirerek düşürdüğü açıklandı. Gelişmeler takip ediliyor. (Paris)

GÜNCEL

-Turkish Review dergisinin aylık düzenlediği Talking TR programında bu ay Türkiye'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki açmazları masaya yatırılacak. Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenecek programın konuşmacıları arasında eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış da yer alacak. (18.00-İstanbul)

-Eğitim-Sen, İnönü Ortaokulu'nda kız erkek karışık oturan kız öğrencilere 'Siz hayat kadını mısınız?' ve benzeri ifadeler kullandığı iddia edilen müdür yardımcısı hakkında suç duyurusu ve adliye binası önünde basın açıklaması yapacak. (13.30-Bursa)

-Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki KBRN tatbikatı, AFAD Samsun Arama ve Kurtarma Birliği koordinasyonunda 18 kurum, STK ve özel sektör kuruluşundan 213 personel ve 30 araçla Samsun Limanı'nda gerçekleştirilecek. (13.30-Samsun)

SPOR

-Türkiye ile Danimarka ümit milli takımları, özel maçta Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (18.30-İstanbul)

-A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynayacağı maçla ilgili Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve bir futbolcu maçın oynanacağı Amsterdam Arena'da basın toplantısı düzenleyecek. Ay yıldızlı ekip Hollanda maçının son çalışmasını da maçın oynanacağı Amsterdam Arena'da yapacak. (18.30-19.00-Amsterdam-Hollanda)

-Süper Lig'in 26. haftasında İstanbul Başakşehir ile karşı karşıya gelecek Beşiktaş bu maçın hazırlıklarına milli takımlarına giden ve sakat oyuncularından yoksun olarak yapacağı antrenmanla devam edecek. (10.00-İstanbul)

-Fenerbahçe, Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile yapacağı maçın hazırlıklarına kendi tesislerindeki çalışmayla devam edecek. (10.45-İstanbul)

-Fenerbahçe'de yöneticiler ve futbolcular Fenercell'in programına katılacak. (14.00-İstanbul)

-Galatasaray'da Süper Lig'in 26. haftasında oynanacak olan Kardemir Karabükspor maçının hazırlıklarına devam edilecek.

-Fenerbahçeli basketbolcular Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği CNR Yeşilköy Fuar alanı Hall 4 etkinliğe katılacak. (15.00-İstanbul)

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER