CİHAN-SEN Genel Başkanı: Eleştirmek sendikacının en temel hakkıdır


Cihan Sendikalar Konfederasyonu (CİHAN-SEN) Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İlkeli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Dayanışma Sendikası (İnanç İlke-Sen) Başkanı Özhan Uçan'ın görevine son verilmesine tepki gösterdi. Haliloğlu, "Antidemokratik uygulamaları eleştirmek ve çalışanların sıkıntılarını gündeme taşımak sendikacıların ve sendikacılığın en temel hakkıdır." dedi.

İnanç İlke-Sen Başkanı Uçan'ın, Facebook'ta yaptığı bir paylaşım yüzünden görevine son verilmesine sert tepki gösteren CİHAN-SEN Genel Başkanı Haliloğlu, toplumun ve ülkenin sorunlarını dile getirip, üyelerinin yaşadıkları problemleri gündeme getirmenin sendikacılığın doğasında var olan bir hak olduğunu söyledi. Haliloğlu, "Yani, yaşanan antidemokratik uygulamaları eleştirmek ve çalışanların sıkıntılarını gündeme taşımak ve siyasilerden çözüm beklemek sendikacıların ve sendikacılığın en temel hakkıdır. Üstelik bu hak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yasal ve Anayasal güvencelerle teminat altına alınmıştır. Dolayısıyla bir sendikacının, görüşlerini dile getirdiği ya da idareyi eleştirdiği için görevine son verilmesi kabul edilemez bir uygulamadır." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının almış olduğu kararın, haksız ve mesnetsiz olduğunu vurgulayan Naci Haliloğlu tepkisini, "Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, İlkeli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Dayanışma Sendikası Başkanı Özhan Uçan ile ilgili almış olduğu bu haksız ve hukuksuz kararı şiddetli kınıyoruz." sözleri ile dile getirdi.

Bu tür uygulamaların ülke imajına da büyük zarar verdiğine dikkat çeken CİHAN-SEN Genel Başkanı, şunları söyledi: "Çağdaş ve demokratik hukuk devletlerinde yaşanmayacak bu tür yasakçı uygulamalar, kişileri mağdur ettiği gibi AB'ye girmeye çalışan ve uluslararası sözleşmelerin altına imza atmış olan ülkemizin itibarını ciddi anlamda zedelemektedir. Yargıdan döneceği belli olan bu karar nedeniyle İlkeli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Dayanışma Sendikası Başkanı Özhan Uçan ve sendikasına geçmiş olsun diyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber CİHAN-SEN Genel Başkanı: Eleştirmek sendikacının en... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER