'Çocuklarımız GDO'lu ürünler yesin istiyorsanız operasyon doğru'

'Çocuklarımız GDO'lu ürünler yesin istiyorsanız operasyon doğru'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Milli İttfak'ın 1. sıra adayı Kaptan Kartal, Mersin'de polislere yönelik operasyonuna tepki gösterdi. Türk milleti çocuklarına GDO'lü ürünler yedirmek istiyorsa doğru, yedirmek istemiyorsa tamamının siyasi erkle yapılan operasyonlar olduğunu savunan Kartal "Bunları kabul etmemiz mümkün değildir. Bu arkadaşlar bu operasyonları yaptığı için hatta kim bu ürünleri ithal ediyorsa onların kendi çocukları için bile geleceğini tehlikeye atan arkadaşlardır. Dolayısıyla biz bu arkadaşların suçlu olduklarına asla inanmıyoruz." diye konuştu.

Kartal, gözaltına alınan emniyet mensupları ve sivillere destek vermek için geldiği Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada ülkenin son günlerde çöken bir 'kaos' ile karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Son 2 yıldır yaşanılan olayların millet, ülke ve hukuk adına kendilerini üzdüğünü anlatan Kartal, şu ifadeleri kullandı: "Yıllardır istihbaratta can siperane çalışan insanların her gün sabah kalkıp derdest edilip emniyete götürülmesi, 3-4 gün göz altında tutulduktan sonra serbest bırakılması 3-4 ay sonra ise tekrar aynı duruma maruz kalmaları üzüntü verici. Biz ülkemizde bunların yaşanmamasını istiyoruz. Hukukun üstünlüğü adaletin üstünlüğü, özgürlük olsun istiyoruz. Ama ne yazık ki geldiğimiz noktada şu seçim arifesinde bile bir milletvekili adayının bütün bundan önce yaşadığı zulme rağmen derdest edilmesini gözaltına alınmasını ben içime sindiremiyorum."

Bugüne kadar PKK ve KCK'da yapılamayan operasyonların yıllarca bayrak ve millet için mücadele eden polislere yapıldığını öne süren Kartal, şöyle devam etti: "Olayın oluş şekline bakıyorsunuz ne yazık ki bir GDO soruşturması yapan polisler bugün tekrar gözaltına alındı. Bu ürünler GDO'lu değilse bunun belgelerini çıkıp millete açıklasınlar. Bu adamları bizde o zaman çıkıp suçlarız. Ama bir GDO'lu üründen bahsediyorlar. Mersin limanına giren pirinç mercimek mısır gibi hatta getirilen mısırın hayvan yemi diye Türkiye'yi ithal edildiği söyleniyor. Bunlarla alakalı bir araştırma soruşturma yapan polisler gözaltında. Ama bunları ithal eden insanlar ne yazık ki dışarıdan kahraman polislere gülüyor. Bizim üzüldüğümüz nokta burasıdır. Burada Türk milletinin geleceği söz konusu. Burada GDO'lu, zehirli dediğimiz ürünleri niye yesinler. Türk milleti çocuklarına GDO'lu ürünler yedirmek istiyorsa bu operasyonlar doğru operasyonlardır. GDO'lu ürünler yedirmek istemiyorsa bu operasyonların tamamı siyasi erkle yapılan operasyonlardır. Bunları kabul etmemiz mümkün değildir. Bu arkadaşlar bu operasyonları yaptığı için hatta kim bu ürünleri ithal ediyorsa onların kendi çocukları için bile geleceğini tehlikeye atan arkadaşlardır. Dolayısıyla biz bu arkadaşların suçlu olduklarına asla inanmıyoruz. Bunların varsa bir suçu 2 yıldır bunun belgesini ortaya koyarlardı. Ne yazık ki bir belge ortaya konmadan hukuk çiğnenerek adalet çiğnenerek bu insanlar derdest edilip sabahları alınıp getirip burada 4 gün ailesi çolu çocuğu perişan edilip perişan bir vaziyette. Bunları kabul etmemiz mümkün değil."

Hukukun, adaletin herkese lazım olduğuna dikkat çeken Kartal, şunları söyledi: "Gelin bu kumpaslardan bu olaylardan vaz geçin. Bunlarla Türkiye doğru yere gitmez. Eğer bu bir kumpassa, bir oyunsa Allah şu Berat kandili günü bu oyunu çevirenlerin başına illaki geçirecektir. Eğer siz hukuku adaleti tesis etmezseniz biz inanıyoruz ki ilahi adalet tecelli edecek ve ilahi adaletin önünden kaçamayacaksınız. Gelin bu işlerden vaz geçin dolayısıyla ülkemize hukuk gelsin adalet gelsin istiyoruz. Arkadaşlarımız gözaltında hesabını geçen sefer verdiler bu defada verecekler. Ama bu hesabı vermesi gerekenler ne yazık ki bir güç eliyle yeni korundular yine onlar dışarıda bu operasyonla yapan tertemiz arkadaşlarımız göz altında. Biz hüzne boğan budur, bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Daha bundan bir kaç ay önce İstihbarat Müdürü Ali İhsan Kaya Siirt'teki bir olaydan dolayı gözaltına alınmıştı. Tutuklandı, 11 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı. Sebep örgüt. Tek kişilik bir örgüt olur mu? Bir kişinin oluşturduğu bir örgüt olur mu? Bari suçlayacaksanız öyle bir suçlama yapın ki millet inansın. Şuradan Türk milletine sesleniyorum eğer bizim arkadaşlarımız suçlu ise vatana millete ihanet etti ise biz arkadaşları olarak onların cezasını veririz. Ama onların suçsuz olduğuna kendimiz kadar eminiz." CİHAN
<< Önceki Haber 'Çocuklarımız GDO'lu ürünler yesin istiyorsanız operasyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER