Çorum'da hava kirliliği mercek altına alınıyor


Çorum'da İl Genel Meclisi tarafından kış aylarıyla birlikte etkisini artıran hava kirliliğinin nedenleri araştırılacak.

İl Genel Meclisi, 2015 yılının son toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya başkanlığında son oturumda 14 madde görüşüldü. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri de, Çorum'da kış aylarıyla birlikte şehri etkisi altına alan hava kirliliği sorunu oldu. Meclis üyeleri tarafından hava kirliliğinin sebepleri ve kömür denetimiyle ilgili araştırma komisyonu kurulması önerildi.

Önergede, "Havaların soğuması ile katı yakıt tüketiminde artış görülmektedir. Özellikle ilçelerde kalorisi düşük kömür kullanımı hava kirliliğinin ciddi boyutlara çıkmasına sebep olmaktadır. Piyasada bulunan kömürlerin satışı denetleniyor mu? Yağ veya lastik yakan işyerleri uyarılıyor mu? Çorum'da hava kirliliğine ilişkin ne gibi önlemler alınmıştır? Araştırılarak Meclis'in ve kamuoyunun bilgilendirilmesini takdirlerinize bırakıyoruz." denildi.

KÖMÜR YERİNE DOĞALGAZ YARDIMI ÖNERİSİ

Önergeyle ilgili söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, Çorum'da hava kirliliğinin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömürlerden kaynaklandığını öne sürdü. Bek, "Hava kirliliğinde birinci sıralardayız. Bunun sebebi ücretsiz dağıtılan kalitesiz kömürdür." diye konuştu.

Yıldız Bek, ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtmak yerine doğalgaz yardımı yapılması gerektiğini söylemesi üzerine bu önerge çevre komisyonuna havale edildi. Bek'in önerisi tartışmaları da beraberinde getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Çorum'da hava kirliliği mercek altına alınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER