"Çözüm üretmesi gerekenler günah keçişi uydurmakla meşgul"


Pak Turizm İş Sendikası Başkanı Musa Uyar, turizm sektörünün ağır bir kriz yaşadığını belirterek, "Bu vahim tabloya çözüm üretmesi gerekenler ise günah keçisi uydurmakla meşgul." dedi.

Uyar, yaptığı açıklamada Türk turizmin son 10 yılının en kötü dönemini yaşadığını aktardı ve "Geçtiğimiz ay Rusya'dan gelen turist sayısı yüzde 81 düşerken, Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 16, Hollanda'dan gelen turist sayısı, yüzde 20 oranında azaldı. Saydığımız bu ülkeler, uzun yıllardır bizim turizmimizin adeta can damarını oluşturan ülkelerdir." ifadelerini kullandı.

Turizm sektörü gelirlerinde 2015 yılında 2,8 milyar dolar gerileme olduğunu dile getiren Uyar, şöyle devam etti:

"Kısacası, turizm sektörü ağır bir kriz yaşıyor. 2015'i kaybettik. 2016'da şimdiden kayıp yıl oldu. Yüzlerce işletmeci sektörden çekilme kararı aldı. Emekçiler işini kaybediyor. Bu vahim tabloya çözüm üretmesi gerekenler ise günah keçisi uydurmakla meşgul. Bu konularda oldukça mahir bir bakanımız var. Turizm Bakanı Mahir Ünal, işkolunun tüm paydaşlarıyla alay edercesine, 'turizmdeki çöküşün sorumlusu paralel yapıdır' diyor. Sayın Bakan, kendi beceriksizliğini liyakatsizliğini bununla gizleyeceğini sanıyorsa, yanılıyor. Turizm sektörü ağır bir kriz yaşıyor ve Sayın Bakan bu krizi yönetemiyor. Bunun bedelini ise başta emekçi ve sektördeki işletmeler ödüyor. Hal böyleyken, her sorun karşısında 'paralel' safsatasıyla milleti kandırmaya yönelik akıllara zarar söylemleri bir kenara bırakarak, sorunlarımızı çözmek için kısa, orta ve uzun vadeli planlar, programlar yapılmalıdır. Turizmdeki çöküşü durdurmak ve kayıplarımızı telafi etmek istiyorsak, sektörün tüm paydaşlarıyla demokratik platformlarda el ele vererek, önümüzdeki sezon ve daha sonraki sezonlara yönelik uzun vadeli projeler geliştirmeliyiz. Düşen turist sayısını hükümetin zannettiği gibi İsrail ve İran gibi ülkelerden karşılamak mümkün değildir. Bu yüzden, tüm dünyaya açılmalı, alternatif ülkelere yönelik açılımlar yapmalıyız."

CİHAN
<< Önceki Haber "Çözüm üretmesi gerekenler günah keçişi uydurmakla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER