Credit Suisse CEO'su Thiam: Uzun atlama öncesi geriye adım atıyoruz


İsviçre'nin iki numaralı bankaCredit Suisse üç yıla yayılan yeni yapılanma planını açıkladı. 2018 yılına kadar 3,5 milyar Frank tasarruf etmeyi planlayan banka, bu istikamette sadece İsviçre'de bin 600 kişinin işine son verecek. Bankanın yeni CEO'su Tidjane Thiam ise bu operasyonu 'uzun atlama öncesi geriye adım atma' olarak ifade etti.

Dünya bankacılık sektörünün önemli aktörlerinden ve İsviçre finans piyasasının ikinci büyük oyuncusu olan Credit Suisse hafta içinde birçok radikal kararları içeren bir plan açıkladı. Önemli derecede kadro tasarrufuna gidecek olan banka yeni yapılanmasını önümüzdeki üç yıla yayacak. Banka sermeye tabanını güçlendirmek için sermeye artışına giderken bu operasyonun 6 milyar Frank'ı geçmesi bekleniyor. Credit Suisse'in CEO'su Tidjane Thiam yeni sermaye artışı ile dünya bankaları arasındaki rekabette daha iyi bir yere geleceklerini ifade ederek yetkili bazı yatırımcıların şimdiden hisse başına 4 sentten 58 milyon yeni aksiyon almaya karar verdiklerini anlattı.

Özel bankacılık ve servet yönetimi alanlarında daha fazla yer edinmek istediklerini ifade eden Thiam, planlanan yeni yapılanmanın bazı harcamalarını azaltarak ağırlık vermek istedikleri yere daha fazla yatırım yapmak olarak açıkladı. İsviçre, ABD ve Asya olmak üzere toplamda bin 600 kişinin işine son vermek durumunda olduklarını anlatan CEO, bu kararları kendisinin tek başına almadığını fakat dünya rekabetinde bu gibi sonuçların doğal olduğunu söyledi. İsviçre'de Credit Suisse'in 17 bin çalışanı olduğunu belirten Thiam, önümüzdeki üç yıl süresince yılda 500 ila 600 kişilik bir tasarruf yapılacağına işaret etti. İçinde bulundukları şartlar itibariyle yatırımcıların beklediği atılımı yapamadıklarını anlatan Thiam, harcamaların belirli bir seviyeye indiğinde 2020 yılında 25 milyarlık bir sermayeyi idare edebilecek duruma geleceklerini vurguladı.

ASYA'DAKİ VARLIKLAR ÖNEMLİ

Bankanın yatırımcılarına verdiği öneme dikkat çeken Thiam şöyle konuştu: "Herkes kendisine yakın olan yatırımcıyı tercih eder, biz de dünyada varlık sahiplerine yakın olmayı planlıyoruz. Özellikle Asya'da zenginlerin idare ettikleri 5,3 trilyon dolarlık bir varlık var. Bu çok büyük bir para ama bu ABD'yi ihmal edeceğiz anlamına gelmiyor." CİHAN
<< Önceki Haber Credit Suisse CEO'su Thiam: Uzun atlama öncesi geriye adım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER