Cuma namazı sonrası Rusya protestosu


Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür Der) üyesi bir grup, Fatih Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından Suriye'nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin bulunduğu bölgelere hava operasyonları yaptığı gerekçesiyle Rusya'yı protesto etti.

Fatih Camii avlusunda Cuma namazı sonrası toplanan bir grup 'Rusya sadece Türkiye sınırını değil, Adaleti ve insanlığı çiğniyor', 'Bayırbucaklı kardeşlerimizin yanındayız' pankartları taşıdı. Rusya lideri Vladimir Putin aleyhine sloganlar atan ve Putin'i vampir şeklinde gösteren poster taşıyan eylemciler Fevzipaşa Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Sık sık tekbir getiren ve aralarında kadınların da bulunduğu eylemciler Saraçhane Parkı'na geldi.

Burada grup adına basın açıklamasını Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay yaptı. Suriye'nin insanları öldürmek, şehirleri yakıp yıkmak isteyen tüm barbarların bir tatbikat alanına dönüştürüldüğünü belirten Alpay, "Esed rejiminin cinayetkarlığı yetmiyormuş gibi, bu cinayetleri destekleyen ve Suriye'yi alenen işgal etmiş olan İran ve Rusya gün gün cinayet işliyor. 'Rusya'nın uçağı neden düşürüldü?' sorusu yanlış bir sorudur. Rusya neden taciz ediyor, neden tecavüz ediyor? Neden Suriye halkını katletmek konusunda bu kadar ısrarcı davranıyor?" dedi.

"Her halkın kendi kaderini tayin etme hakkı var." diyen Alpay, "Ancak Suriye halkının kaderini bir taraftan Esed rejimi darbeci niteliğiyle, diğer yandan İran Fars emperyalizmiyle, öbür taraftan Fransa, Rusya, Amerika ve İngiltere de etki etmeye çalışıyor. Bizim talebimiz despotik iktidarların Suriye dışına çıkarılmasıdır. Öncelikle talebimiz İran ve Rusya askeri varlığını Suriye dışına çıkarmalıdır. Diğer talebimiz ise ABD, Fransa ve İngiltere'nin yaptığı bombardımanların bitmesidir." diye konuştu.

Geçen hafta Beşar Esed'in yaptığı bir açıklamaya dikkat çeken Alpay şöyle devam etti: "Esed, 'ABD'nin bir yılda yaptığından daha etkilisini 2 ayda Rusya yaptı.' dedi. ABD, bir yıl içinde Suriye'ye 2 bin 700 operasyon yaptı. Bırakılan bombaların haddi hesabı yok. Rusya bunlardan daha fazlasını yaptı. Suriye halkının asla yalnız olmadığını, Esed rejimi, İran devletinin, ABD'nin beceremediğini, Rusya'nın beceremeyeceğini buradan Allah'ın izniyle ilan ediyoruz."

Grup yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Cuma namazı sonrası Rusya protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER