Cumhurbaşkanı Erdoğan 44 bin kişilik Bursa Büyükşehir Stadı'nı açtı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 44 bin kişilik Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nın açılışını yaptı. Erdoğan, açılışta Bursasporlu eski futbolcular ile ünlü isimler arasında oynanan karşılaşma öncesi futbolcularla tek tek tokalaşıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen fahri doktora takdiminin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 44 bin kişilik stadın açılışına geçti. Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık eşlik etti.

Stadın açılışı, Bursalı sanatçı Fettah Can'ın konseri ile başladı. Işık şovları, çeşitli görsel şölenlerin düzenlendiği açılışta Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile yeşil-beyazlı futbolcular, tek tek isimleri okunarak stada çağrıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

ERDOĞAN: BURSASPOR, BULUNDUĞU SIRAYA LAYIK DEĞİL

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi: "Mutluyum, Bursa şanına yakışır böyle güzel bir stadyuma sahip oldu. Çünkü Bursaspor sıradan bir kulüp değil. Bursaspor şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona da böyle bir stadyum yakışırdı. Alt yapınızı gezdim gördüm ve güçlü bir alt yapıya sahip olan Bursaspor şuandaki kadrosuyla dahi bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro Hamza hoca ile birlikte çok daha farklı bir yere gelecektir. Tarafsızım onu da söyleyeyim. Ama size inanıyorum. Bu seyirci inşallah sabırla Bursaspor'un layık olduğu yere çıktığını görecektir. Bursaspor'a başarılar dilerken, aman ha birliğinizden beraberliğinizden asla taviz vermeyin diyorum. Bizi biliyorsunuz, 4 başlığımız var, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu duygularla Bursaspor'a bu sezon tekrar başarılar diliyorum, başarılarının artarak devamını diliyorum."

Törende Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da birer konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından stadın açılış kurdelası kesildi, havai fişek gösterisi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra şöhretler karması ile Bursasporlu eski futbolcular arasında oynanan açılış maçı öncesi sahaya inip futbolcuları tebrik etti, hatıra fotoğraf çektirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan 44 bin kişilik Bursa Büyükşehir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER