Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten ceza alan öğrencinin evine icra geldi


Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Hasan Mert Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 354 gün hapis cezasına çarptırıldı. İyi hali ve eğitimindeki başarısı nedeniyle cezası 7 bin 80 TL para cezasına çevrilen ve ardından da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen Sarıkaya, bugün ise evine gelen 813 TL'lik icra takibiyle şoke oldu. Sarıkaya'nın cezasını ise öğrenci olması nedeniyle Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Yunus Uzunlular üstlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde önce 'Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık' demesi ardından da ülkücü şehitlerden Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu okumasına tepki amacıyla 14 Nisan 2013 tarihinde Atatürk Parkı'nda bir basın açıklaması gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Hasan Mert Sarıkaya, bu esnada attığı sloganlar nedeniyle kendini mahkemede buldu. Dönemin başbakanına hakaret ettiği gerekçesiyle Adana 10'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açıldığını söyleyen Sarıkaya, "Dönemin başbakanının 'Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık' diyerekten onurumuza, gururumuza, namusumuza ve şerefimize dil uzattığını hissederek bir basın açıklaması yaptık. Açıklamanın akabinde yürüyüş yapmak istedik ve bu yürüyüşe güvenlik şube ekipleri izin vermedi. Biz de park içerisinde siyasi sloganlar attık. Bu sloganlardan ötürü dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiğimiz gerekçesiyle güvenlik şube ekipleri bizlerin TC kimlik numaralarımızı alarak ifade vermemiz için Emniyet'e çağırdılar." dedi. Emniyetteki ifadelerinin ardından haklarında mahkeme açıldığını ve dört duruşmalık bir süreç sonunda cezanın açıklandığını belirten Sarıkaya, "Öncelikle 365 gün hapis cezasına, alenen işlediğimiz için 450 gün hapis cezasına, iyi halden ve üniversitedeki derslerimizdeki başarıdan, onur belgemizden dolayı hakime hanımın onayıyla 354 gün hapis cezasına, akabinde öncesinde hiçbir suç işlememizden dolayı günlüğü 20 TL'ye mutabık 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıldık. En son da hakime hanımın kararıyla beraber hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına, yani 5 yıl boyunca herhangi bir suç işlemediğim sürece 7 bin 80 TL para cezasını ödemeyeceğimiz söylendi." diye konuştu.

Ankara 24. İcra Dairesi'nden bugün de bir tebliğ geldiğini vurgulayan Sarıkaya, "Bu tebliğ sonucunda avukatlık bedeli olarak Recep Tayyip Erdoğan'a yaklaşık 800 TL'lik bir borcum olduğu belirtildi. E-devlet'ten baktığımızda borçlu Hasan Mert Sarıkaya, alacaklı Recep Tayyip Erdoğan olarak görülüyor. Ben bir öğrenciyim, her ne kadar Öğrenci Konseyi Başkanı olsam da durumum ortada. Adana Ülkü Ocakları Başkanımız sağolsun, bizlere her alanda destek çıktığı gibi bu konuda da destek çıkıyor. Allah ondan razı olsun. Avukatlık ücretini Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular, avukatlık ücretini, bizim meblağı karşılayacak." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten ceza alan öğrencinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER