Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekvador'da


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ülkeleri Şili, Peru ve Ekvador'u kapsayan 5 günlük ziyaretin son durağı Ekvador'a geldi. Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, TSİ 05:00 'de Ekvador'un başkenti Quito'ya indi.

Yaklaşık 2 saatlik bir uçuşun ardından Mariscal Sucre Uluslararası Havalimanı'na gelen Erdoğan'ı, Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino ile Türkiye'nin Quito Büyükelçisi Korkut Güngen ve büyükelçilik personeli karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa ile bir dizi görüşme yapacak. Görüşmelerin daha çok ticari ağırlıklı olması bekleniyor.

Devlet Başkanı Rafael Correa, salı günü Guayaquil şehrinde katıldığı Gazeteciler Buluşması adlı organizasyonda Türk yatırımcıların Ekvador'a gelip yatırım yapmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Latin Amerika'nın Politik İlişkileri konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'e Ekvador ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eşlik ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekvador'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER