Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Noel mesajı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hristiyanlık inancına mensup vatandaşların Noel Yortuları'nı tebrik eden bir mesaj yayımladı.

"Hristiyanlık inancına mensup vatandaşlarımızı, Noel Yortuları vesilesiyle en içten duygularımla tebrik ediyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin, inançların bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşadığı Anadolu topraklarının, ötekileştirmenin zemin bulamadığı bir medeniyet havzası olmasıyla dikkati çektiğini belirtti.

Erdoğan, "Ayrımcılığın, ırkçılığın her türüne karşı olan bizler, mensup olduğumuz medeniyetin değerleri doğrultusunda, farklı dinlerin ve kültürlerin mevcudiyetini bir zenginlik olarak telakki ediyoruz. Söz konusu değerlerin hayata geçirilmesi neticesindedir ki bu coğrafya, öteden beri, çatışmadan, savaştan, zulümden ve baskıdan kaçan herkese korunaklı bir çatı, güvenli bir liman olmuştur." dedi.

Türkiye'nin hangi dine, inanca, etnik kökene ve mezhebe mensup olursa olsun, tüm vatandaşların geleceklerinden emin olarak, barış, huzur ve güven içinde hayatlarını sürdürdükleri bir coğrafya olmasının bir iftihar vesilesi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları ifade etti: "Bizler, gelecekte de ülkemizdeki çeşitliliği bir zenginlik olarak görmeye; karşılıklı saygı doğrultusunda yarınlarımızı birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Farklı mezhep, gelenek ve kiliselere mensup Hristiyan vatandaşlarımızın kendi inançları doğrultusunda kutladıkları Noel Yortuları'nın, birlik ve beraberlik duygusunun güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Hristiyan vatandaşlarımız olmak üzere tüm Hristiyan âleminin Noel Yortusu'nu bir kez daha tebrik ediyor, kendilerine esenlikler diliyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Noel mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER