"Cumhuriyet, kurulduğundan bugüne böylesine bir ortam, bir süreç yaşamadı"


AK Parti'nin kurucularından olan HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, yaşanılanların çok üzücü olduğunu belirterek "Artık o hale geldi ki, bu ülkede yaşamak arzusu, insanlarda kalmadı. Bu Cumhuriyet, kurulduğundan bugüne kadar böylesine bir ortam, böylesine bir süreç yaşamadı." dedi.

Dengir Mir Mehmet Fırat, Zaman gazetesine kayyım atanmasını eleştirdi. Medya sustuğu sürece sıranın birilerine geleceğine dikkat çeken HDP'li vekil, Türk medyasının bu susmayı yaptığını ifade etti. Türkiye'de yaşanılanların faşizm olarak değerlendirildiğini hatırlatan Dengir Mir Fırat, bu görüşe katılmadığını, aslında Ortadoğu'nun tipik Baas rejiminin bir örneğinin alınmış olduğunu vurguladı. Gerek Suriye, gerek Irak'ta olsun sadece Saddam veya Esed'in, o partinin başında bulunan ideolojilerini yaymakla, algı operasyonlarını yürütmekle görevli bir medya unsuru var olduğunu dile getiren Fırat, Türkiye'nin de şimdi oraya doğru hızla gittiğini ve oldukça da büyük mesafe alındığını belirtti.

Başta Doğan Medyası olmak üzere merkez medyanın tutumunu eleştiren HDP Mersin Milletvekili, Doğan Grubu'nun bunun atlattığını düşünse de sıranın oraya da geleceğini savundu. Daha öncede İpek Grubuna yapılanın şimdi Zaman grubuna yapılmak istendiğini ifade eden Dengir Mir Fırat, finans ayağı çökertildikten sonda şimdi de medya ayağının çökertilmek istendiğini ve bunu yapacaklarını kaydetti.

"ALLAH TÜRKİYE'Yİ MEHDİLERDEN KORUSUN"

Havuz medyasının oluşturacağı algı ile yapılanın haklı olduğunun halk arasında yayılmasının sağlanacağını anlatan Fırat, Rusya uçağının düşürülmesi sonrası yaşanan süreci hatırlattı. Fırat, şöyle tamamladı: "Tabi çok üzücü. Artık o hale geldi ki, bu ülkede yaşamak arzusu, insanlarda kalmadı. Birçok tanıdığım insan, özellikle çocuklarını yurt dışına göndermeye çalışıyorlar. Eğer fırsat bulsalar, kendileri de inanıyorum ki yurt dışına çıkmak isteyecekler. Bu Cumhuriyet, kurulduğundan bugüne kadar böylesine bir ortam, böylesine bir süreç yaşamadı. Bir iç savaşın eşiğinde; hatta iç savaş devam ediyor, bütün şiddetiyle devam ediyor. Bir şekliyle Allah Türkiye'yi mehdilerden korusun demekten başta bir çare yok. Çünkü halen o iddiada olan insanların da var olduğunu biliyorum ve maalesef kendini din adamı olarak nitelendirilen birçok kişi, bu düşünceyi yaymakla meşgul. Diyanet İşleri Başkanı, bugün Başbakan ile birlikte Silopi'ye gitti. Ben AK Parti'yi tanıyorum. Herhalde benim haberim olmadan, bizim dönemimizde olmayan, din işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı da herhalde Diyanet Başkanlığına tevdil edilmiş vaziyette. İslamı Kur'an-ı Kerim'e göre tefsir etmekle mükellef olan bir makam, maalesef siyasete alet edilmiş durumda. Artık dolayısıyla artık bundan sonra olacak her türlü olayın, olabilme olasılığı hergün biraz daha yükseliyor. " CİHAN
<< Önceki Haber "Cumhuriyet, kurulduğundan bugüne böylesine bir ortam,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER