DAEŞ'ten kaçan aileler mayınlı yolları geçerek Peşmerge'ye sığınıyor


Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te, terör örgütü DAEŞ militanlarının kontrolündeki bölgelerde yapılan baskı ve zulümden kaçan aileler, mayınlı yollardan geçerek Peşmerge'ye sığınıyor.

Kerkük'ün güneyinde bulunan Havice, Reşat ve Riyaz ilçelerinde bu ay içinde 400'e yakın ailenin terör örgütünden kaçarak, Peşmerge güçlerine sığındıkları ifade edildi. Yerleşim bölgelerine ve yollara döşenen mayınlara rağmen ölümü göze alarak kaçan aileler, baskı ve zulümden bıktıklarını söylüyor.

DAEŞ'tan kaçmayı başaranlar, geride bıraktıkları yakınlarının baskıya maruz kalmamaları için kamera karşısında konuşmaktan çekinirken, çok sayıda insanın kaçmak istediğini ifade ediyor.

Muhammed Fettah isimli şahıs, zulümden kaçarak daha güvenli bir bölgeye geçmek için Peşmerge güçlerine sığındıklarını, bölgede çok sayıda ailenin kaçmak istediğini, ancak korkudan hareket edemediğini ifade etti.

Öte yandan Kerkük'te güvenlik güçlerinin 1 Haziran mahallesine düzenlediği huzur operasyonunda 52 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber DAEŞ'ten kaçan aileler mayınlı yolları geçerek Peşmerge'ye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER