Danıştay kararına rağmen inşaata başlandı

Alakır Çayı üzerinde yapılmak istenen HES hakkında Danıştay tarafından verilen olumsuz karara rağmen inşaata başlandığı bildirildi.

Danıştay kararına rağmen inşaata başlandı

Antalya'da Alakır Çayı üzerinde yapılacak Dereköy Regülatörü ve HES projesi ile ilgili alınan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporu geçen şubat ayında Danıştay 14. Dairesi tarafından bölgenin 1. derecede doğal sit alanı olduğu gerekçesiyle iptal edilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı mahkemeye veren avukat Tuncay Koç MuhabirAjans’a yaptığı açıklamada Danıştay’ın iptal kararını hatırlatarak, bu karara rağmen Alakır’da HES yapımına başlandığını belirtti.

Danıştay’ın iptal kararının uygulanması için daha önce Kumluca Kaymakamlığı’na başvuru yaptıklarını hatırlatan Tuncay Koç şöyle konuştu: “Kaymakamlık konuyu muhatabı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sorudu. Ancak bakanlık, yürütülmekte olan çalışmaların iptal edilen 4,5 megavatlık kısımla ilgili olmadığını, şirketin projede düzeltmeye gittiğini ve ek olarak 1 megavatlık daha üretim izni aldığını, bundan dolayı da Danıştay kararlarının bu kısım için geçerli olmadığı yönünde cevap verdi. Yani hülle yaptılar. Düşünün siz bir bina inşaatı için ruhsat alıyorsunuz, ruhsatınız iptal ediliyor, daha sonra siz ek bir depo vardı deyip depo için izin alıp komple bina yapıyorsunuz.”

Bakanlığın şirket lehine, mahkeme aleyhine tavır aldığını ifade eden Koç, bu tutumun hukuki açıdan sakat olduğunu dile getirdi. Koç, yapılan çalışmaların durdurulması için yeninden mahkemeye başvurduklarını aktardı.

MHA
<< Önceki Haber Danıştay kararına rağmen inşaata başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER