DAP Başkanlığı, beton hayvan sulağı dağıtımına başladı


Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 'Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında; meraya dayalı hayvancılık yapılan bölge il ve ilçelerinde, büyük ve küçükbaş hayvanların su ihtiyacını karşılamak üzere beton sulak (sıvat) dağıtımına başladı.

Beton sıvatların montaj çalışmasını yerinde izlemek üzere Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Beyoğlu Köyü'ne giden DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, köye ait merada sıvatların kurulum çalışmasını denetledi. Demir, Türkiye'nin en büyük meralarının DAP Bölgesinde olduğunu dile getirdi. DAP Başkanı, meralardaki hayvanların su ihtiyacını karşılama konusundaki problemi dikkate aldıkları için sulak dağıtımına başladıklarına vurgu yaparak, "Bugün böylesine önemli bir konuda, büyük bir sıkıntıyı bertaraf etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

İlk etapta, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı yerleşim ve mera yerlerine konulmak üzere sac sıvatların dağıtıldığını ifade eden Başkan Demir, "Bunlar, kaynak kuruduğu zaman rahatlıkla taşınıp, su kaynağına aktarılacak sıvatlardı. Bir de bunlara, kalıcı olması için, betondan yapılma ve 700 kg ağırlığında, pabuçlara oturtulmuş sabit beton sıvatlar yaptırdık. Meranın durumuna göre hangisi tercih edilecekse onun kullanılmasını istedik. Estetik görünümlü ve sağlıklı olan bu çalışma ile sıvatsız köy kalmayacak." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber DAP Başkanlığı, beton hayvan sulağı dağıtımına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER