Darbe Komisyonu'nda Kışanak kavgası

TBMM'deki 15 Temmuz araştırma komisyonunda Gülten Kışanak tartışması yaşandı. Açıklama yapmak isteyen HDP'li vekillere komisyon başkanı engel olunca, vekiller toplantıyı terk etti.

Darbe Komisyonu'nda Gülten Kışanak kavgası

Darbe komisyonunda Kışanak kavgası

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu bugün eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve gazeteci Hüseyin Gülerce’yi dinleyecekti. Saat 11:00’da mesaisine başlayan komisyonun çalışması ise Gülten Kışanak tartışması yüzünden yarım kaldı.

KIŞANAK İÇİN AÇIKLAMA YAPMAK İSTEDİLER

HDP’li milletvekilleri komisyon toplantısı başlamadan önce dün gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak ile ilgili açıklama yapmak istediler.
Komisyon başkanı Reşat Petek ise söz almak isteyen HDP’li vekil Mithat Sancar’a izin vermedi. Bunun üzerine HDP’li vekiller ile komisyon başkanı Petek arasında sert tartışmalar yaşandı. Mithat Sancar “siz söz vermiyorsanız ben basın mensuplarına konuşacağım” deyip kameralara döndü. Bunun üzerine ise Petek kameramanların dışarı çıkarılmasını istedi. Sancar’a hitaben Petek “Basın toplantısı yapacaksanız toplantı odasında yapamazsınız. Gidin basın toplantısı odasında yapın” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise “Aynen darbeciler gibi davranıyorsunuz. Komisyon çalışmalarına darbedir bu tutumunuz” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, içtüzük gereği konuşma hakkının verilmesi gerektiğini vurguladı ve “Artık nefes alamaz hale geldik. Konuşma hakkımız var, engellenemez” dedi. Petek ise “Biz burada şov yapılmasına izin vermeyiz." dedi.

HDP’liler ise “darbe girişimini araştıracak olan komisyon darbe yapıyor.  Gülten Kışanak dün burada komisyona bilgi verdi, sonra Diyarbakır’a gidince gözaltına alındı” diye bağırarak salonu terk ettiler.
<< Önceki Haber Darbe Komisyonu'nda Kışanak kavgası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER