Davetli bazı gazeteciler 'Türksat Genel Müdürü gelecek' diye içeriye alınmadı


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın, 'tanıtım toplantısı basına açık olarak gerçekleştirilecektir' notu düşmesine rağmen davete giden bazı gazeteciler 'Türksat Genel Müdürü' istemediği gerekçesiyle geri çevrildi.

'Yükseköğretim Mezun Sorgulama/Doğrulama Sistemi'nin e-Devlet kapısı üzerinden hizmete açılışı için bugün saat 15.45'te Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın Bilkent'teki binasında toplantı düzenleneceği daha önceden basın kuruluşlarına duyuruldu. Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın yanı sıra Türksat AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül'ün de katılacağı bildirildi.
Elektronik posta ile gönderilen davetin sonuna "Tanıtım toplantısı basına açık olarak gerçekleştirilecektir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz." notu düşüldü.

Programı takip etmek için YÖK binasına gelen özellikle hükümete muhalif olarak gösterilen basın yayın kuruluşlarının temsilcileri güvenlik noktasından geri çevrildi. Güvenlik noktasına, YÖK Basın Müşavirliği'nden gelen talimat üzerine; bazı gazete ve ajanslardan gelenlerin 'Türksat AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül istemediği' için programı takip etmelerine izin verilmemesi istendiği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Davetli bazı gazeteciler 'Türksat Genel Müdürü gelecek'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER