Davos'un bu yılki konusu: Teknolojilerin füzyonu, 4. sanayi devrimi


Her yıl dünyanın önde gelen devlet başkanlarını ve global şirket yöneticilerinin bir araya geldiği Dünya Ekonomik Forumu (WEF) bu yıl 20-23 Ocak tarihlerinde geçekleştirilecek. Alışılageldiği üzere İsviçre'nin kayak merkezlerinden Davos'ta gerçekleşecek olan WEF buluşmasının bu yılki ana konusu ise '4. Sanayi Devrimi'.

Bu yıl 46'ncısı düzenlenecek olan foruma 40 ülkeden devlet başkanı ve başbakan seviyesinde katılım olması bekleniyor. Ayrıca iş dünyasından da 2 bin 500 kişi dünya ekonomisindeki son gelişmeleri üzerine fikir alışverişinde bulunacak ve devlet yetkilileri ile lobi yapma fırsatını yakalayacak.

Davos buluşmasına bir hafta kala düzenlenen basın toplantısında organizasyon yöneticileri katılması kesinleşen devlet başkanları ve başbakanlarını açıkladı. Görev süresinin son yılına giren ABD Başkanı Barack Obama bu yıl Davos'a katılmazken Başkan Yardımcısı Joe Biden ABD'yi temsil edecek. Ayrıca Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Marci, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Başbakanı Manuel Valls ve Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da Davos'ta olacak.

Foruma Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anstasiadis de katılıyor.

KUZEY KORE'NİN DAVETİYELERİ İPTAL EDİLDİ

WEF yönetimi bu yılki toplantılara davet edilen Kuzey Kore yönetiminin ise son gerçekleştirdiği nükleer denemelerden sonra Davos davetiyelerinin iptal edildiğini duyurduç

WEF'in kurucusu ve başkanı olan Klaus Schwab basın toplantısında bu yılki gündemlerinin teknolojilerin birleştirilmesi olarak ifade ettikleri '4. Sanayi Devrimi' olduğunu açıkladı. Dijital dünyadaki gelişmelerin ekonomik, politik ve sosyal sistemlerde büyük etkisi olduğunu anlatan Schwab, teknolojideki inanılmaz gelişmelerin üretim, dağıtım ve tüketim sistemlerinde takip edilmesi imkansız bir hal aldığını vurguladı.

20 Ocak'ta başlayacak olan zirve öncesi İsviçre polisi şimdiden alarm vermiş durumda. Davos ve çevresi yüksek güvenlikli bölge ilan edilirken Avrupa'da yaşanan son terör olaylarından sonra Davos tarihinin en yüksek güvenlik tedbirleri alınıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Davos'un bu yılki konusu: Teknolojilerin füzyonu, 4. sanayi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER