Davutoğlu: Başkaları nefret tohumları ekse de siz sevgi tohumları ekin


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öğretmenler Günü dolayısıyla verdiği öğle yemeğinde "Sizlerden ricam nerede ve ülkemizin hangi bölgesinde olursa olsun öğretmenlik görevini ifa ederken sadece ve sadece sevgi tohumları ekin. Başkaları nefret tohumları ekse de siz sevgi tohumları ekin." dedi.

Çankaya Köşk'ündeki yemekte konuşan Başbakan Davutoğlu, eğitim seferberliğinin gönül seferliği ile birleştirilemediği takdirde, gönlü aşkla dolu nesillerin yetiştirilemeyeceğini kaydetti. Davutoğlu, "Sizlerden ricam nerede ve ülkemizin hangi bölgesinde olursa olsun öğretmenlik görevini ifa ederken sadece ve sadece sevgi tohumları ekin. Başkaları nefret tohumları ekse de siz sevgi tohumları ekin. Başkaları terör tohumları ekmeye çalışsa da siz muhabbet tohumları ekin. Başkaları bu ülkenin geleceğini karartmaya çalışırken sizler bu milletin geleceğini aydınlatmaya çalışın. Başkaları bu toprakların çocuklarını Kürt, Türk, Sünni, Alevi diye bölerek çatıştırmaya çalışırken siz onlara dönüp Çanakkale'de, Sarıkamış'ta ayrılmayanları bugün de ayırtmayacağız, diyerek gayret sarf edin. Başkaları gençlerimizi dağlara ya da mayın ve hendek kazmaya sevk etmeye çalışırken siz gençlerimizi okullara, irfan mekteplerine, meclise ve bu ülkenin geleceğine yönlendirmeye çalışın." ifadelerini kullandı.

"HACER HANIM'IN AKLI, ZİHNİ YÜKSEKOVA'DA BIRAKTIĞI ÇOCUKLARDAYDI"

Şehit Astsubay Erdem Ertan'ın öğretmen eşi Hacer Ertan ile ilgili bir diyaloğunu anlatan Davutoğlu, "Babası bir kahraman öğretmen, eşi öğretmen. Bir şehit tasavvur edin ki hem babası hem eşi öğretmen. Kendisini de bu vatan için feda ederek şehitlik mertebesine ulaşmış. Hacer Hoca'mızı zikretmemin sebebi şu; o gün şehidimizi uğurlarken bir arada olduğumuzda emirlerinde olduğumuzu söyledik. Ama Hacer Hanım'ın aklı zihni Yüksekova'da bıraktığı çocuklardaydı. Bir taraftan eşi mücadele ederken diğer taraftan da onun zihninde o öğrencileri geleceğe hazırlamak vardı. Hatta eşinin de kendisine 'bu çocukların bize ihtiyacı var' dediğini zikrettiğinde 'bu ne asil bir millettir, bu ne asil bir hanımefendidir' dedim." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Başkaları nefret tohumları ekse de siz sevgi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER