Davutoğlu Bulgar başbakanına 'Mestan'ın tarafını tutun' ricasında bulunmuş


Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Haklar ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Lütvi Mestan'ın ihraç edilmesinden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bulgar mevkidaşını arayarak ricada bulunduğu öne sürüldü.

Önceki gün HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın evinde toplanan HÖH Merkez Konseyi, Mestan'ı görevden almış ve partiyle ilişkisini kesmişti.

Lütvi Mestan'ın Türkiye'nin hava sahasında düşürülen Rus uçağıyla ilgili parlamentoda okuduğu bildiriyi 'gaf' olarak nitelendiren Ahmet Doğan, bu sebeple Mestan'ın ihraç edilmesini sağlamıştı.

Bulgar Milli Televizyonu'nun haberine göre Borisov, 'yoğun diplomatik baskılar' üzerine Davutoğlu ile Çarşamba günü telefonda görüşmeyi kabul etti. İddiaya göre Davutoğlu, Bulgar başbakandan, HÖH içerisindeki krizde Mestan'ın tarafını tutmasını istedi. Boisov ise HÖH'ün iç meselelerinin Bulgaristan-Türkiye ilişkilerini etkilemesini istemediğini söyledi ve Mestan'ın ya da Doğan'ın değil; Bulgaristan'ın tarafını tutacağını dile getirdi.

Borisov'un ayrıca son krizden önce Rusya'nın ortaya attığı ve Bulgaristan'ı by-pass eden Türk Akımı projesine ilgi gösteren Türkiye'yi, komşu ülkenin çıkarlarını görmezden gelmekle suçladığı iddia edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu Bulgar başbakanına 'Mestan'ın tarafını tutun'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER