Davutoğlu: Çözüm Süreci'nin mimarı, yürütücüsü ve lokomotifi AK Parti'dir


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 20 Temmuz'da terör saldırılarının başlamasıyla geleceği tartışılan Çözüm Süreci konusunda "Çözüm sürecinin muhatabı ve sahibi millet, taşıyıcısı ise başta AK Parti olmak üzere ülkemizde huzur istikrar ve barış isteyen herkestir" dedi. Davutoğlu, Seçim Beyannamesini açıkladığı konuşmasında "Çözüm sürecinin de, milli birlik ve kardeşliğimizin de mimarı yürütücüsü ve lokomotifi AK Partidir, AK Parti olacaktır." diye ekledi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 1 Kasım genel seçimleri için seçim beyannamesini Ankara ATO Congressium'da düzenlenen bir programla açıkladı. Konuşmasında çözüm sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Çözüm sürecini güvence altına almak ve nihayete erdirmek, kalıcı huzuru tesis etmek amacıyla çıkardığımız 6551 sayılı Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun ile silahın şiddetin ve terörün tamamen gündemden çıktığı bir noktaya ulaşmak için gereken her türlü tedbiri alacağız. Sayın Bahçeli bu kanunu kaldıracağını söylüyor. Ben de buradan söylüyorum; biz iktidardayken bu kanunun gereği yapılacak ve Türkiye'de kardeşliği ebedi kılacak, demokratikleşme adımlarının önü de açılacak." dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN MUHATABI VE SAHİBİ MİLLETTİR

Davutoğlu, "AK Parti olarak uzun yılların yaralarını sarmayı, eşit vatandaşlık temelinde birlik ve beraberliği tesis etmeyi amaçlayan ve hiçbir zaman dönemsel bir mesele olarak bakamadığımız milli birlik kardeşilik perspektifimizi kesinlikle koruyacağız. Çözüm sürecinin muhatabı ve sahibi millet, taşıyıcısı ise başta AK Parti olmak üzere ülkemizde huzur istikrar ve barış isteyen herkestir" diye ekledi.

Başbakan Davutoğlu, "Bu süreci sabote etmeye akamete uğratmaya çalışan terör örgütü, kamu düzenini yok sayarak yeniden silaha sarılmıştır. 2013'te verilen sözlerin tam aksine eylemsizlik yerine her türlü baskı ve şiddete başvuran bu terör örgütü ne Türkiye'yi terk etmiş ne de silahı bırakmıştır. Çözüm sürecini varlığına tehdit gören bu örgüt yeniden terör eylemlerine başlamış 20 Temmuz'dan bu yana da bu eylemlerini sürdürmüştür. Terör örgütünün eylem ve sabotajları süreci sürdürülebilir olmaktan çıkarmıştır." diye kaydetti.

Halkın hakkını hukukunu koruyabilmek için kamu düzeninin tahkim ederek özgürlük güvenlik dengesini mutlaka koruyacaklarını söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu: "Yeni Türkiye sözleşmesinde vurguladığımız gibi tekrar olarak kamu düzeninin olmadığı toplumlarda özgülüklerin de korunması da mümkün değildir. Her özgürlük bir sorumluluk getirir. Basın ve ifade özgürlüğü özel hayata saygılı basın ahlakını girişim özgürlüğünü meşru ve vergilendirilmiş kazanç anlayışını inanç özgürlüğü diğer inançlara saygıyı gerektirir. Kamu düzenini insan hak ve özgürlüklerinin hayat alanı olarak görüyor bu çerçevede özgürlük ve güvenlik kavramlarını birbirlerinin karşıtı değil tamamlayıcı unsuru olarak değerlendiriyoruz. Özgürlüğü garanti edilmemiş insanını kendi onurunu koruması güvenliği tehdit altında olan birinin kendi özgürlük alanını yaşaması mümkün değildir. Bu çerçevede özgürlük dengesini mutlak anlamda sağlayacak kamu düzenini tehdit eden bütün odakları yerle bir edeceğiz."

Davutoğlu, "Güvenlik adına özgürlüklerin kısıtlanmasının, insan onurunu yok eden dikta rejimlerine özgürlük adına güvenliğin ihmal edilmesini kaosa ve iç çatışmalara yol açtığını hep beraber görüyoruz. Buradan hareketle mutlak surette kamu düzenini ihdas edecek özgürlük ve güvenlik dengesini koruyacağız." ifadelerine yer verdi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN MİMARI YÜRÜTÜCÜSÜ VE LOKOMOTİFİ AK PARTİDİR

AK Parti'nin reformlardan, hizmetlerden, yatırımlardan vazgeçemeyeceğini ve geri adım atmayacağını söyleyen Davutoğlu, "Süreçte farklı sebeplerle oluşan güvenlik risklerini gidermek, bölge insanının ceberut ve zalim örgütünü baskısından korumak devletimizin öncelikli görevi arasındadır. Çözüm sürecinin de milli birlik ve kardeşliğimizin de mimarı yürütücüsü ve lokomotifi AK Partidir, AK Parti olacaktır." dedi.

Davutoğlu, bu konudaki vaatlerini şöyle bitirdi: "AK Partinin güçlü olması sürecin neticeye ulaşması şiddetin son bulması terör örgütünün önce halka ve devlete yönelttiği silahların tümüyle yer altına gömülmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Süreci bozan, zehirleyen, sabote eden yapılara rağmen biz kardeşliği özgürlük ve güvenlik dengesi içinde huzur içinde Türkiye'de gerçekleştirmeye, kadim birliğimizi kıyamete kadar sürdürmeye kararlıyız."
mimari-yurutucusu-ve-lokomotifi-AK-Partidir-1900642.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Çözüm Süreci'nin mimarı, yürütücüsü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER