Davutoğlu, Denizli'de merhum Ahmet Hulusi Efendi'yi manen konuşturdu


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Denizli eski müftüsü ve Millî Mücadele kahramanı olan ve 1931'de vefat eden Ahmet Hulusi Efendi'yi manen konuşturup AK Parti'yi övdürüp eski hükümetlere 'Yazıklar olsun' dedirtti.

Davutoğlu, Denizli Özay Gönlüm Meydanı'nda partililere hitap etti. AK Parti Denizli milletvekili adayları tanıtıldığı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı mitingde partilileri selamlayan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşlara karanfil attı.

Konuşmasında kendilerini sınırda bekleyen Mehmetçiklere benzeten Davutoğlu, her şey olmasına rağmen cepheyi terk etmediklerini ifade ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ezbere konuşmakla suçladı. Davutoğlu, "Ben hiçbir konuşmaya ezbere çıkmam. Öyle Kılıçdaroğlu gibi ezberlediğim şeyleri nakarat olarak tekrar etmem. Bir ezberliyor ezberini tekrar ediyor. Ben her yerde sizlerle hasbıhal ederim. Siz bana ilham verirsiniz." dedi.

YOLSUZLUK OPERASYONLARINI DÜZENLEYEN SAVCILARIN GÖREVİNE İADE EDİLMESİNE TEPKİ

Muhalefet partilerinin HSYK'nın 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını düzenleyen savcıların mesleğine iade edilecekleri şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Davutoğlu, "Bizim demokrasimize tuzak kuranlar, dün meslekten tart edildiler. Hepsi HSYK kararı saygı duyarım. Bugün Uşak'ta bunun üzerine konuştum. Biraz sonra her üç partiden de değişik milletvekillerinden demeci geldi. Diyorlar ki 'Eğer biz hükümet olursak, koalisyon olursak bu şahısları göreve iade edeceğiz. Demek ki hepsi paralelin hizmetinde, paralelin. Milletin değil. Şimdi tamda muhasebe vakti, elif gibi durduk. En başından beri." diye konuştu.

Darbelere karşı elif gibi dik durduklarını öne süren Davutoğlu, "Milletin kaynağını hortumlayanlara karşı elif gibi, yasaklara karşı elif gibi, 28 Şubat'a karşı elif gibi, 27 Nisan'a karşı elif gibi, 12 Eylül'e karşı elif gibi durduk biz. Karşımıza İsrail çıktı 'One minute' dedik. Elif gibi durduk. Kimse bizi eğip bükemedi." ifadelerini kullandı.

AHMET HULUSİ EFENDİ'YLE MANEN KONUŞSAK!

Davutoğlu, Denizli eski müftüsü ve Millî Mücadele kahramanı olan ve 1931'de vefat eden Ahmet Hulusi Efendi'yle manen konuşulsa, 2002 yılındaki hükümetlere "yazıklar olsun" derken kendi partililerine "işte AK Partili yiğitler, benim fetvamın hakkını vermişler" diyeceğini iddia etti.

Davuoğlu şunları kaydetti: "Denizliler şimdi Ahmet Hulusi Efendi'nin Kayalık camisine geldiğini görsek ve manen onunla konuşsak Dese ki Ahmet Hulusi Efendi Ben İzmir işgal edildiğinde Kuva-yi Milliye için iki saat içinde millete fetva verdim ve Denizli işgal yüzü görmedi. Peki 2002'nin Türkiye'sinde yani Türkiye'nin IMF'ye borçlu olduğu, muhtaç olduğu, 70 sente muhtaç olduğu Türkiye'yi görse Ahmet Hulusi Efendi ne derdi? Yazıklar olsun demez miydi 2002'de yazıklar olsun. Biz bunun için Kuva-yi Milliye kurduk demez miydi?... 2002 yılında tasarruf tedbirleri dolayısıyla TSK'nın en temel ihtiyaçları karşılanamıyordu. Şimdi Ahmet Hulusi Efendi gelse O Türkiye'yi mi över, bu Türkiye'yi mi över. O Türkiye ile bu Türkiye'yi karşılaştırır ve der ki; işte AK Partili yiğitler, benim fetvamın hakkını vermişler, Kuva-yi Milliye'nin hakkını vermişler." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, Denizli'de merhum Ahmet Hulusi Efendi'yi manen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER